Plagiatorul Ponta, un dezastru mai mare decât Ion Iliescu

luni, decembrie 16, 2013 16:19

Victor PontaVictor Ponta este un dezastru mai mare decât a fost Ion Iliescu. Să nu ne mai amăgim că am fi evoluat în vreun fel în ultimii 24 de ani – nu, lumea s-a prostit și mai tare între timp, iar nesimțirea liderilor politici s-a hrănit pe nerăsuflate din involuția asta, până a ajuns să îmbrace forma perfectă și aproape invincibilă a curului lui Victor Ponta. Ion Iliescu nu a ars etapele, a studiat cu seriozitate la Moscova, s-a însurat cu o fată săracă și cinstită, ca și el, cu origini sănătoase, și nu a divorțat de ea pentru o actrivistă cu tată securist. Înainte să dea lovitura de stat, a făcut și un pic de provincie, ca marginalizat la Iași. Ponta, în schimb, a realizat totul pe scurtătura imposturii și a parvenitismului: a intrat în politica de la centru fără prea multă școală – ca să-i fie pe plac lui Năstase, ca să-și ia doctoratul ca pe vremea comuniștilor, fără a se omorî cu studiile și cu citatele, ca să divorțeze din interes și să se însoare cu fata popii din același interes, ca să dea câte o lovitură de stat când e plecat din țară și nu știe ce se întâmplă aici, ca să-i repeadă pe diplomații americani când se întoarce. Toate astea, doar ca să fie și el cineva, om important cu bonă din Filipine, și nu un biet funcționar mediocru pândit în fiecare zi de un șef delegat cu restructurarea incompetenților. Da, Iliescu a chemat minerii la București, pe când Ponta nu a trimis decât 50 de jandarmi să bată cele 15 babe de la Pungești. Aici, Iliescu pare în dezavantaj, dar mai gândiți-vă un pic: dacă nu ar fi fost contextul ăsta internațional nefericit, cu marile puteri occidentale care ne-au colonizat, oare Ponta nu ar fi chemat în seara asta în Piața Universității și la Victoriei jandarmii din Valea Jiului, plus baschetbaliștii lui Ghiță de la Ploiești și karatiștii lui Felix din Sălăjean?

Stați liniștiți la locurili voastre: Ponta a încălcat atâtea reguli ca să ajungă până aici într-un timp atât de scurt, încât îl doare exact în curul ăla hrănit din prostia electoratului că niște mii de oameni îi cer demisia pe stradă. Va fi greu de pus pe fugă și cu sute de mii de protestatari în fața Guvernului. Nici măcar 15 milioane de oameni n-o să-l convingă să se care, pentru că are în spate 7,8 milioane de români. Și-i va avea în spate până când îl vom vedea fugind în curul gol pe Magheru, alergat de 20 de milioane de români care nu știu să respecte voința majorității.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Plagiatorul Ponta, un dezastru mai mare decât Ion Iliescu”

 1. Ei, USLamiștii, feudalii României | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2014 at 15:41

  […] Plagiatorul Ponta, un dezastru mai mare decât Ion Iliescu […]

 2. Cu pluta și sorcova, Ponta e de partea ta | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 16:50

  […] Plagiatorul Ponta, un dezastru mai mare decât Ion Iliescu […]

 3. De ce ești bătut în Republica USLamistă România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2015 at 13:36

  […] Plagiatorul Ponta, un dezastru mai mare decât Ion Iliescu […]

Adauga un comentariu