Lumea civilizată atacă dur dictatura USLamistă din România

joi, decembrie 12, 2013 18:38

USLLiderul socialistilor europeni, Hannes Swoboda, critica dur modificarile Codului Penal: Contravin valorilor UE, sunt un adevarat pas inapoi pentru Romania

Socialistii din Parlamentul European critica modificarea Codului Penal de catre Legislativul de la Bucuresti. Liderul socialistilor din PE, Hannes Swoboda, spune la RFI ca modificarile incalca valorile UE si ca deputatii s-au grabit. In opinia sa, „PSD trebuie sa spuna foarte clar ca acest gen de activitati pripite si negandite, care contravin valorilor europene sunt inacceptabile”.

Hannes Swoboda: Pozitia mea e foarte clara: legea de modificare a Codului Penal contravine valorilor Uniunii Europene, pentru ca toti trebuie sa fie responsabili pentru actiunile care nu tin direct de mandatul lor, adica vorbitul in Parlament, votarea unor legi etc.. Sper ca aceste modificari nu vor intra in vigoare. Este un adevarat pas inapoi pentru tara si va impiedica aspiratiile justificate ale Romaniei in multe domenii, precum acordul Schengen.

Rep.: Votul a avut loc fara nici o dezbatere prealabila. S-a grabit Parlamentul?

H.S.: Absolut, Parlamentul s-a grabit! (…) Am impresia ca uneori politicile anticoruptie sunt folosite gresit, in scopuri politice. Dar consecinta nu poate fi ca parlamentarii sau alte categorii vizate sa nu poata da socoteala pentru coruptie. (Sursa)

SUA și UE critică dur România pentru noul blitzkrieg marca USL asupra justiției

Statul de drept este din nou în pericol, iar România este din nou pe cale să redevină un „failed state”, așa cum ne cataloga diplomația americană în urmă cu circa un an de zile. În ciuda acestor derapaje reală după ultima ingerință a politicului în actul de justiție și anchetă, situația pare una într-un „registru comic”, dacă ar fi să-l cităm pe co-președintele USL, Crin Antonescu. Comedia lui Crin s-ar putea transfera rapid în tragedie pentru România care ar putea intra din nou într-o zonă a izolării în cadrul relațiilor cu partenerii strategici din Europa și de peste Ocean. Cel mai mult ar avea de suferit zona investițiilor străine, acolo unde nimeni din zona civilizați a occidentul nu va veni să investească într-un climat corupt și imprevizibil condus de baroni și potentați ai zilei. La fel și obiectivele strategice de țară cum ar fi aderarea României la spațiul Schengen sau amplasarea elementelor scutului antirachetă american în țara noastră. Totul ar putea fi sacrificat pentru ca parlamentarii să se apere în fața Agenției Naționale de Integritate (ANI) care le-a stat ca un os în gât în toți acești ani și nu a lăsat mafia gulerelor albe din Parlament să își facă de cap cu nepotisme, incompatibilități, abuzuri în serviciu, trafic de influență și alte îndeletnici ce ating Codul Penal. Mai mult, camarila și locotenenții acestora ar putea și amnistiați sau grațiați pentru a intra din nou în „producția de serie” a nelegiuirilor, conform proiectelor de lege ticluite de personaje precum pesedistul Mădălin Voicu și reprezentantul rromilor în Parlament, Nicolae Păun.

Zgonea și Antonescu văd numai minciuni și intoxicări

„Este o minciună, nu s-a întâmplat, evident, nicio lovitură de stat. Este o modificare la o lege pe care Camera Deputaţilor a făcut-o, se poate ataca la CC, dacă sunt chestiuni discutabile (…)preşedintele are dreptul de a retrimite această modificare de lege în reexaminare. Dacă sunt lucruri asupra cărora trebuie revenit, se poate reveni. Nimeni nu intenţionează nici să încalce legea, nici să-i protejeze pe infractori”, a spus Antonescu. Întrebat despre faptul că președintele Băsescu a reluat, marți, ideea continuării loviturii de stat din 2012, Antonescu a răspuns: „S-au spus ieri minciuni foarte grele”. „Asta o putem trece în registrul comic (…) Sigur că e grav (…) dar se duce spre comic. Tot în acest ton pot spune că se întâmplă o lovitură de stat în România, şi anume, puterea legislativă a legiferat”, a mai spus Antonescu. Și președintele Camerei, Valeriu Zgonea a reacționat ieri într-un mod la fel de iresponsabil, distorsionând realitatea și dând vina pe o campanie de intoxicare premeditată. „Modificările aduse Codului Penal nu îi protejează în niciun fel pe senatori şi deputaţi de ANI sau DNA, aceştia putând fi cercetaţi în continuare pentru fapte de corupţie, conflict de interese sau incompatibilităţi”, a declarat, miercuri, Zgonea. Evident, acesta a mințit prin omisiune și prin amestecarea proiectelor de lege privind grațierea și amnistierea cu cel privind faptul că parlamentarii nu vor mai putea fi anchetaţi pentru conflict de interese, definit în Codul penal drept faptă a funcţionarului public.

Reacții ferme

Atât de „hilară” a părut schema USL-ului de marți, încât toate ambasadele țărilor de care ne leagă interese politice și de afaceri au reacționat ieri vehement vizavi de noua tentativă de supunere a justiției în sensul modificărilor aduse la Codul Penal, precum și a instrumentelor de verificare ale unor instituții ca ANI și DNA. Ironic, pe fondul în care tocmai ieri deputatul PSD Nicolae Vasilescu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, intenţiona să fugă cu avionul în China, fiind întors de pe aeroportul „Henri Coandă”. Prima reacție la noile combinațiile ale USL împotriva justiției și instituțiilor arondate a venit ieri dimineață din partea Ambasadei Olandei la București. „Ambasada Regatului Ţărilor de Jos urmăreşte cu îngrijorare amendamentele (la Codul Penal, n.r.) şi aşteaptă evoluţiile viitoare”, se arată într-un răspuns al ambasadei pentru Mediafax. La scurt timp a venit și un comunicat de la Ambasada SUA la București. „Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri (marți, n.r.) în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA la București. Potrivit comunicatului, acțiunea Parlamentului „este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României”. „Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească”, se mai arată în comunicat.

Jos mâinile de pe ANI, CSM, DNA și CCR!

La rândul său, ambasadorul Marii Britanii Martin Harris a declarat că este îngrijorat privind proiectul de modificare a Codului Penal adoptat de Parlament. „Eu cred că ANI şi DNA au avut realizări foarte importante pentru România, de fapt aceste instituţii sunt motorul reformei în viaţa publică în România”, a spus diplomatul, adăugând că este foarte important ca şi ANI şi DNA să aibă sprijinul tuturor, inclusiv al politicienilor. În concluzie, Harris a spus că speră că va exista din partea Parlamentului „un angajament consistent în sprijinul luptei împotriva corupţiei”. Nu în ultimul rând, şefa secţiei de presă a misiunii diplomatice a Germaniei la București, Andrea Stoh, a precizat că activitatea instituţiilor care protejează statul de drept, precum ANI, CSM, DNA sau Curtea Constituţională, trebuie să se desfăşoare fără presiune politică. Aceasta a mai spus că „integritatea celor care îmbracă funcţii publice, între care se numără şi parlamentarii, constituie – şi dincolo de aspectele de natură penală – un important semnal pentru dezvoltarea unei culturi politice a responsabilităţii în România”. „Pe acest fundal, urmărim cu atenţie şi îngrijorare actualele măsuri legislative”, a punctat Stohr. Clasa politică de la București nu a părut foarte impresionată de aceste reacții iar USL își continuă atitudinea sfidătoare în acțiunea de a-și super-imuniza parlamentarii. Așadar, propunerea legislativă pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse a fost introdusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, la sesiunea de vot final care va avea loc săptămâna viitoare, marţi, 17 decembrie, începând cu ora 12.00. (Sursa)

Protest fata de modificarile si legile adoptate in Parlament, anuntat pentru duminica in Capitala

Pagina de Facebook „Uniti Salvam” – vocea neoficiala de pe reteaua sociala a comunitatii ce protesteaza fata de proiectul minier de la Rosia Montana si fata de inceperea proiectelor privind gazele de sist – a publicat un eveniment prin care indeamna la un protest in Capitala fata de modificarile aduse la Codul Penal si legile adoptate in aceasta saptamana de Camera Deputatilor. Evenimentul in titulat „Protest impotriva puslamalelor din Parlament” este programat pentru Duminica 15 decembrie, in Piata Universitatii, de la ora 16:00.

Anuntul postat pe pagina evenimentului de pe FaceBook:

„Dacă ei confiscă democrația, noi o luăm înapoi pentru că „democrație” înseamnă demos (popor) + kratos (putere).

IEȘI ÎN STRADĂ!

Marți 10 decembrie 2013 va rămâne în istoria României ca ziua în care democrația pentru care s-a murit în decembrie 89 a fost subminată chiar de cei au rolul să o întrețină. Sigur, a picat legea minelor și cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influență), dar noul cod penal favorizează infractorii parlamentari, la fel ca și legea amnistiei.

CUM VOR SĂ MODIFICE CODUL PENAL?

Modificările aduse legii aministiei și codului penal dau mână liberă la furat camarilei care ne parazitează și ne transmit un mesaj destul de simplu nouă, fraierilor plătitori de taxe: „cărați-vă sau suportați-ne șmenurile”. Iată ce face guvernul în loc să conducă țara demn, așa cum au jurat:

 • au făcut din calomnie și insultă infracțiuni, dând timpul înapoi cu 8 ani când libertatea presei și cea de exprimare erau vădit îngrdăite. Acum ne pot da în judecată când le strigăm în față că-s hoți ordinari.
 • și-au arogat superimunitate, modificând legea astfel încât ei să nu poată fi anchetați de DNA pentru fapte de corupție (abuz în serviciu, conflictul de interese, primirea de foloase necuvenite, falsul și uzul de fals, trafic de influență) și nici să nu mai poată fi verificați de ANI pentru incompatibilitate.
 • „confictul de interese” nu se mai aplică autoritarilor care ne conduc pentru că au umblat la definiția funcționarului public.
 • dacă devalizezi statul cu, să zicem, 100.000 eur (un mizilic, da?) primești doar o mențiune în cazier. Adică nu faci pușcărie.

EFECTELE LEGII AMNISTIEI

Au amânat votul pe legea amnistiei până marți 17 decembrie (vom fi și atunci la datorie) „România Liberă” estimează că mii de borfași-parlamentari vor fi eliberați, linși și curați. Au tot interesul să o facă, căci printe hoți se află nume de marcă care brusc n-ar mai avea condamnări: Năstase, Voiculescu, Cătălin Voicu, Fenechiu, Bogdan Ciucă, Ridzi, Chiuariu, Sereș, Zsolt Nagy, etc, etc.

Scandalos e și felul copilăresc în care au făcut-o: au operat schimbările în toiul nopții de luni spre marți, contrar legii transparenței decizionale (52/2003, art. 6) care zice că orice lege trebuie să stea în dezbatere publică 30 de zile.” (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Lumea civilizată atacă dur dictatura USLamistă din România”

 1. Plagiatorul Ponta, un dezastru mai mare decât Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2014 at 15:38

  […] Lumea civilizată atacă dur dictatura USLamistă din România […]

 2. Ei, USLamiștii, feudalii României | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2015 at 16:39

  […] Lumea civilizată atacă dur dictatura USLamistă din România […]

 3. De ce ești bătut în Republica USLamistă România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2015 at 13:36

  […] Lumea civilizată atacă dur dictatura USLamistă din România […]

 4. PNL-ul anticomunist a murit în temnițele comuniste | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 11:40

  […] Lumea civilizată atacă dur dictatura USLamistă din România […]

 5. Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 13:10

  […] Lumea civilizată atacă dur dictatura USLamistă din România […]

Adauga un comentariu