Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului

miercuri, iunie 9, 2010 14:47
Posted in category IT

Stema a saptea dimensiuneSă presupunem că un virus îţi pătrunde în soft-ul calculatorului şi îţi restricţionează accesul la serverele de ‘update’ pentru antivirus şi către principalele site-uri de unde se pot descărca soluţii de securitate. Pentru a evita reinstalarea sistemului, cu toate neplăcerile ei, o posibilă soluţie, formată din doi paşi, este următoarea:

 • Pasul 1. Se descarcă aplicaţia Dr.Web CureIt şi se face un ‘Express’ şi apoi un ‘Complete Scan’. După ce porniţi scan-ul, lăsaţi calculatorul în pace, nu rulaţi alte programe, deoarece o să dea erori la scanare şi va trebui să repetaţi operaţiunea. Un ‘Complete Scan’ poate dura şi trei ore.

  Observaţie. Dacă virusul nu vă lasă să accesaţi site-ul ‘CurelIt’, rugaţi un amic să vă trimită programul prin mail (e micuţ, câţiva MB). Sau săriţi direct la ultimul paragraf, numit Plan B.

 • Pasul 2. După ce aţi scanat cu Dr.Web CurelIt şi v-a găsit şi remediat ceva probleme, încercaţi să descărcaţi Malwarebytes. Cu el se curăţă ce mai rămâne de curăţat prin sistem. Îşi face bine treaba şi este comparabil cu un alt program foarte bun numit Spybot Search and Destroy.
 • Planul B. Se poate scana şi curăţa un computer virusat dacă la el conectaţi un hard disk extern/USB Flash Drive pe care avem instalate aplicaţii antivirus & antimalware.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului”

 1. Cum măreşti viteza de pornire la sistemele de operare Windows | A șaptea dimensiune says:

  august 5th, 2016 at 16:54

  […] Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului […]

 2. 18 persoane ce au schimbat faţa Internetului | A șaptea dimensiune says:

  august 6th, 2016 at 13:59

  […] Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului […]

 3. Există viaţă în PC după (fără) Windows? | A șaptea dimensiune says:

  august 6th, 2016 at 14:49

  […] Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului […]

 4. Cum să pui repede diacritice unui text | A șaptea dimensiune says:

  august 6th, 2016 at 15:30

  […] Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului […]

Adauga un comentariu