Postul infracțional Realitatea TV

duminică, noiembrie 3, 2013 12:50
Posted in category Justitie, Mass-media

Realitatea TVTembelizorul, pentru mine, nu mai înseamnă demult o sursă credibilă de informații. Nu în România. Propaganda mincinoasă, dezinformarea, adevărul parțial în amestec cu minciuna, iată ce promovează tembeliziunile din România. La acestea se adaugă țiganizarea promovată zilnic de Antenele securistului Dan ‘Felix’ Voiculescu, acolo unde țiganii fac stirile și emisiunile de divertisment. Ne țiganizăm încet dar sigur, ajutați de acest securist penal Voiculescu, un jeg uman produs de Securitatea lui Ceașcă. Dar să revenim la Realitatea TV. Faptul că plagiatorul Ponta este momentan premier și se poate interpreta, nu fără motive, că pune căluș presei, nu trebuie să ne facă să uităm răul imens făcut de acest post de că…t României, credibilității presei, prin companii electorale pline de minciună, partizanat și intoxicare. Este un post de televiziune creat de banii mafiei economice din România și în orice altă țară normală era demult închis. Repet, faptul că premierul României este plagiatorul Ponta nu este semnificativ în privința (i)legalității postului Realitatea TV.

Anchetatorii DNA au dat de urma banilor cu care a fost preluat de la Vîntu postul Realitatea TV. Elan, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, finanţat de „Mafia petrolului”

O expertiză cerută de DNA arată că afaceristul s-a folosit de banii rețelei condusă de Radu Nemeș și Codruț Marta în negocierile pentru preluarea controlului asupra postului TV. Verificarea tranzacției cu Sorin Ovidiu Vîntu arată că fostul soț al Mihaelei Rădulescu era beneficiarul banilor ascunși în Dubai de șefii rețelei.

Expertiza cerută de procurorii anticorupţie în dosarul „Mafia petrolului” arată că anchetatorii au reuşit să dea de urma banilor negri obţinuţi din evaziunea fiscală cu produse petroliere. În acest caz, DNA anchetează aproape 20 de oameni de afaceri, pe fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, şi pe fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, dispărut în prezent.

O sumă importantă – 13 milioane de dolari – a ajuns în conturile unei societăţi din Dubai, controlată, în actele din România, de Radu Nemeş, om de afaceri băcăuan apropiat de Elan Schwartzenberg, dispărut la scurt timp după Codruţ Marta. Radu Nemeş şi soţia acestuia, Diana Marina Nemeş, figurează pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei la secţiunea „urmăriţi internaţional”, în baza unor mandate de arestare emise, în lipsă, de Curtea de Apel Bucureşti.

Circuit tip suveică

Potrivit documentului, citat de Sursa Zilei, profitul „băieţilor deştepţi” implicaţi în această afacere penală a fost colosal. Exceptând plăţile făcute către furnizorii de motorină, expertul contabil desemnat în cauză a stabilit că din banii obţinuţi în urma afacerilor cu produse petroliere 13.212.000 de dolari au fost transferaţi către societatea Corallys Investments Limited din Dubai. Corallys este o societate care figurează ca acţionar în mai multe firme din România implicate în reţeaua „Marta – Nemeş”, firma din Emiratele Arabe fiind reprezentată în România de Radu Nemeş. Potrivit expertului, banii către firma din Dubai au fost „transferaţi prin circuite tip suveică, cu ajutorul unor societăţi fantomă cu rol de trambulină”.

Cereale „fantomă” de 27 milioane de euro

În urma analizării situaţiei financiare a firmelor folosite în reţeaua evazionistă, expertul contabil desemnat de procurorii DNA a descoperit că membrii reţelei au ridicat, în numerar, din conturile mai multor societăţi din România suma de 119.575.930 de lei ( aproximativ 27 de milioane de euro, calculat la un curs leu-euro de 4,5 lei/euro). Pentru întreaga sumă, motivaţia oferită la bancă a fost că banii vor fi cheltuiţi pentru cumpărarea de cereale. Numai că expertul a descoperit multe nereguli în aşa-zisele tranzacţii.

Astfel, în document se arată că existe neconcordanţe între sortimentele de cereale şi canităţile înscrise în borderourile depuse la bancă cu cele înregistrate în contabilitate, precum şi neconcordanţe între numele producătorilor înscrise în borderourile depuse la bancă în vederea retragerilor de numerar şi numele producătorilor înregistraţi în contabilitate.

Mai mult, potrivit expertizei, din contabilitatea uneia din firmele implicate în schema evazionistă, Partener Nobless, rezultă că niciunul dintre borderourile depuse la BRD pentru achiziţii de cereale nu a fost înregistrat şi în contabilitatea firmei. Reiese, astfel, că toate aceste borderouri de achiziţii cereale depuse la bănci nu au avut decât rolul de paravan pentru scoaterea numerarului din bancă. Practic, acest lucru înseamnă că, fără cheltuielile curente – cum ar fi plata furnizorilor, membrii reţelei au avut la dispoziţie 27 de milioane de euro cash.

Pe urmele tranzacţiei cu Vîntu

Verificările referitoare la presupusa tranzacţie a postului Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vîntu la Elan Schwartzenberg au scos la iveală faptul că fostul soţ al Mihaelei Rădulescu era beneficiarul banilor lui Radu Nemeş, ascunşi în Dubai. Cu aceşti bani, el urma să preia Realitatea TV. Între probele adunate de procurori există interceptări ale unor comunicaţii ale lui Elan Schwartzenberg, inclusiv pe reţeaua Skype, care arată că acesta ar fi încercat şi în prezent să vândă postul Realitatea deşi, potrivit documentelor, el nu este proprietar al televiziunii, pentru că nu a finalizat tranzacţia cu Sorin Ovidiu Vîntu.

Mai exact, DNA a interceptat negocierile care sunt purtate de fostul soţ al Mihaelei Rădulescu cu cei care doresc să preia Realitatea. Elan Schwartzenberg a dispărut din ţară atunci când procurorii l-au chemat la audieri, la scurt timp după emiterea mandatelor în lipsă pe numele lui Marta şi Nemeş. Între timp, ancheta în dosarul preluării Realitatea TV a ajuns la un punct comun cu cea derulată în „Mafia petrolului”.
Elan asigura protecţia

Procurorii susţin că în reţeaua din dosarul „Mafia petrolului” – cauza în care sunt inculpaţi Sorin Blejnar, Codruţ Marta, Viorel Comăniţă – fost şef al Vămilor- şi Dan Secăreanu- fost şef al DGIPI Constanţa – protecţia era asigurată de Elan Schwartzenberg prin prisma relaţiilor sale la nivelul Guvernului.

Codruţ Marta şi Radu Nemeş sunt consideraţi de anchetatori ca fiind liderii reţelei despre care procurorii spun că au produs un prejudiciu statului de aproape 50 de milioane de euro. Procurorii au descoperit că Marta insista ca şeful său, Sorin Blejnar, să rămână în funcţie deoarece capul reţelei, Radu Nemeş, avea de finalizat câteva proiecte. „Menţinerea în funcţie a lui Blejnar Sorin era esenţială pentru numitul Nemeş Radu care intenţiona să finalizeze o serie de proiecte şi să demareze mecanisme evazioniste suplimentare”, se arată în referatul DNA. Ieri, în dosarul „Realitatea” au fost efectuate 35 de percheziţii. Au fost puşi sub învinuire fosta iubită a lui Elan, Monica Hofman, fratele său, Fabian, dar şi soţia lui Marcel Păcuraru, Daniela-Madi Ionescu, administrator la Realitatea TV. Cei trei sunt acuzaţi de infracţiuni economice, cea mai gravă fiind spălarea de bani.

Secretara s-a sinucis

Dana Dragnea a fost secretară lui Elan Schwartzenberg, dar apropiaţi ai acestuia susţin că ar fi lucrat şi pentru Mihaela Rădulescu. Dana a fost găsită spânzurată, pe 25 august, de tocul unei uşi din apartamentul în care locuia cu soţul ei, poliţist local. Straniu în această poveste este decizia Danei de a-şi încheia socotelile cu viaţa tocmai în luna în care DNA a extins cercetările asupra fostului ei şef. Criminaliştii bucureşteni şi medicii legişti chestionaţi de EVZ spun că tânăra s-a spânzurat, dar circumstanţele morţii sale nu au fost clar determinate. Poliţia Capitalei aşteaptă ultimele analize de la medicii legişti pentru a trimite dosarul la procurori.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Postul infracțional Realitatea TV”

 1. Banii securistului penal Dan “Felix” Voiculescu reprezintă averea diavolului | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 28th, 2014 at 21:54

  […] Postul infracțional Realitatea TV […]

 2. CSM: Antena3, dezinformare și subminarea autorității sistemului judiciar din România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 14:26

  […] Postul infracțional Realitatea TV […]

 3. Români umiliți în România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 14:30

  […] Postul infracțional Realitatea TV […]

Adauga un comentariu