Primul concept de rulotă complet electrică de la Winnebago este o dezamăgire

vineri, ianuarie 21, 2022 18:33

Rulota electrica
Producătorii de mașini știu, în sfârșit, cum să construiască mașini electrice. Dar există încă un obstacol major- camioanele grele și vehiculele de agrement cântăresc prea mult pentru bateriile și sistemele de propulsie electrice existente. Și, din păcate, primul concept de rulotă complet electric de la Winnebago demonstrează acest lucru.

Winnebago și-a prezentat conceptul de rulotă electrică e-RV în timpul SuperShow-ului RV din Florida, pe 19 ianuarie. Este o furgonetă Ford Transit atractivă, modificată, cu un grup motopropulsor electric Lightning eMotors și un acumulator de 86 kWh. Ca orice rulotă respectabilă, Winnebago e-RV oferă și facilități precum duș și pat.

Din păcate, e-RV are doar o autonomie de 125 de mile, semnificativ mai mică decât o mașină electrică medie. Și deoarece e-RV folosește o singură baterie atât pentru călătorie, cât și pentru facilități, orice timp folosit pentru facilităţi ar putea reduce distanța de călătorie.

Iată ceva ciudat – Winnebago și Lightning eMotors nu cred că gama limitată este o mare problemă. Consultați acest citat de la Kash Sethi, directorul de venituri al Lightning eMotors:

Suntem de acord cu opinia Winnebago Industries conform căreia există o oportunitate semnificativă pentru RV-urile electrice cu rază mai scurtă de acțiune – călătorii de o zi la plajă, zilele sportive în familie, pentru a numi câteva.

Deși susțin câteva argumente pentru vehiculele electrice cu rază scurtă de acțiune (cei mai mulți oameni nu conduc 125 de mile decât dacă mai şi călătoresc), ideea de rulotă este o casă departe de casă. În plus, rulotele nu sunt ieftine, iar electrificarea lor nu le va face mai ieftine! Ideea că cineva ar cumpăra ceva atât de scump doar pentru a vizita plaja este un pic greşită. (Pentru a fi corect, am putut vedea o familie foarte înstărită folosind una dintre acestea pentru vizitele de weekend la camping, cu condiția ca acel camping să aibă stații de încărcare.)

Din fericire, Winnebago e-RV este doar un concept. Winnebago spune că ar putea crește gama viitoarelor rulote electrice prin tehnologia îmbunătățită a bateriei, ceea ce pare inevitabil. Companii precum GM lucrează deja la vehicule electrice grele, care ar trebui să ofere baza pentru rulote electrice cu rază lungă de acțiune.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu