PSD = ciuma roşie = mafia a folosit din plin şpaga zero, adică frica şi obedienţa funcţionarilor publici, pentru a fura tot în România

sâmbătă, august 3, 2019 11:24

Muie PSDUn nou concept în materie: Şpaga Zero

Pentru a înţelege ce este şi cum funcţionează şpaga Zero, închipuiţi-vă următoarea situaţie: un amre demnitar, poate chiar ministru, participă la o licitaţie (era în 2003 – n.m.). Firma care licitează nu este a lui, adică este, dar în acte nu apare el, ci nişte oameni de-ai lui.

Organizatorul licitaţiei este – să zicem – Direcţia Silvică Bacău. Direcţia ştie – că de aia este ea Direcţie – că în spatele firmei Durimpuls se află ministrul secretar de stat Sergiu Sechelariu (era în guvernul Adrian “Puşcarilă” Năstase – n.m.). În momentul în care Durimpuls se înfiinţează la o licitaţie pentru exploatare de pădure, Direcţia Silvică Bacău pune deoparte sectoarele cele mai bune – prostimea n-are decât să liciteze pentru parcelele de pădure de care Sergiu nu este interesat. În zona defavorizată Comăneşti, cel mai favorizat într-ale exploatării de pădure este PSD-istul Sergiu Sechelariu. El câştigă tot ce trebuie.

Acum v-aţi prins ce este şpaga Zero? Ea nu este o şpagă propriu-zisă, fiindcă ea nu are existenţă materială. Ea nici nu se dă, nici nu se ia, şi cu toate astea ea “rezolvă” cele mai complicate probleme. Şpaga Zero este atunci când, având în faţă un mare mahăr, funcţionarilor le e frică să fie corecţi. Ei oferă totul, fără să li se ceară, explicit, nimic.

Şpaga Zero este sinonimă cu frica şi obedienţa. (“Academia Caţavencu”, nr. 622/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu