Barbaria nordului Moldovei (II)

sâmbătă, noiembrie 16, 2013 10:37
Posted in category Locale

Judetul BotosaniGradul de civilizație al unei țări este măsurabil și prin nivelul în care se respectă legile acelei țări. Ca în orice republică bananieră, și USLamistă, în România, mai ales în nordul Moldovei, legea este o poveste în care nu mai crede aproape nimeni. Cu o școală în care evoluează intelectuali de “colhoz”, (de)formați pe la tot felul de facultăți “fantomă”, cu polițiști blazați și/sau corupți, cu autorități locale votate și de numeroșii “ilegaliști” de pe aici, civilizația este la nivelul solului, în cel mai bun caz, dacă nu îngropată bine în manualele de Cultură civică. Gunoaie aruncate peste tot, păsări lăsate pe drumul public, animale ce circulă alandala, mașini lăsate pe oriunde, plus multe altele, iată peisajul în care trăiește un colț de Uniune Europeană (hă, hăă, hăăă).

În această parte, însă, vom lua un exemplu concret de lege pe care poporul român, ce-și iubește țara, o respectă. Este vorba mai exact de Codul rutier al României, ce reglementează circulația pe drumurile publice. În respectivul cod, este definită noțiunea de drum public în felul următor: drum public – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice. Adică votantul USLamist, cu puțină carte și multă barbarie, trebuie să înțeleagă de aici faptul că orice drum comunal, județean este drum public, în care trebuie respectate legile României, țara pe care o iubește (hă, hăăă). De exemplu, art. 70, alin. (2) din respectivul Cod rutier precizează: Pentru a conduce o bicicleta pe drumurile publice, conducatorul acesteia trebuie sa aiba vârsta de cel putin 14 ani. Această prevedere nu face nici cât o ceapă degerată pentru ciobanul USLamist de pe aici, care-si lasă copiii de pe la 5 ani cu bicicleta pe drumul public. Zilnic văd copii sub 14 ani cu bicicleta pe drumul public, polițiștii sunt în cucuruz și apar, normal, doar atunci când este un accident, doar prevenția nu se studiază în școlile ce produc cei mai inteligenți polițiști de pe Terra, adică în România. Drept urmare, se poate întâmpla următorul eveniment:

Ieri (15 mai 2013), în jurul orei 19.05, M. C. de 13 ani, din comuna Mileanca, în timp ce se deplasa pe bicicletă şi încerca să pătrundă pe DJ 293, dinspre curtea oficiului poștal din localitate, a intrat în coliziune laterală cu autoutilitara condusă regulamentar pe drumul judeţean de către Gheorghe V. de 64 de ani, din oraşul Darabani, judeţul Botoșani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi, unde a primit îngrijiri medicale, fără a rămâne internat. Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză continuă cercetările, urmând a se propune soluţie procedurală.

Ce fac polițiștii? Păi, strigă „Ieși afară, javră ordinară!”, că-n rest îi cam doare-n cot de respectarea legii. Dacă adăugăm la aceasta că elevul M. Cezar, implicat în acel accident, era în clasa a VI-a și face parte din Biserica Adventistă de ziua a noua, realizăm ce „mult” înseamnă Biblia în nordul Moldovei, asta ca să nu mai spunem despre cursurile de Educație rutieră de la școală. Și dacă tot veni vorba de școală, pentru o imagine reală a educației de pe aici, iată două exemple (subiectul va fi reluat într-un material viitor).

Ce credeți despre o profesoară de matematică în vorbirea căreia apare formularea „balcaniada de matematică din America” sau care mai afirmă că sunt „prea multe profiluri matematică-informatică la liceele de azi”, în condițiile unei societăți informaționale (este prima profesoară de matematică pe care o întâlnesc și care spune o asemenea tâmpenie)? Este potrivită pentru mediul ignorant de aici?

Dar ce spuneți de un profesor de biologie, deloc întâmplător soțul personajului de mai sus, care afirmă că „Biserica trebuie să ia măsuri”, în România anului 2013 și într-un stat laic? Este potrivit mediului de aici?

Hai, pa, v-am pupat și ne citim la partea a treia. Până atunci, vorba unei profesoare de limbă română de pe aici, să sperăm că elevii nu „copie” ideile din acest material, pentru a le încerca din curiozitate. Nu de alta, dar ar face o alegere greșită și fiecare dintre noi este suma propriilor sale alegeri, cum bine spunea cineva, ce oricum nu contează în nordul barbar al Moldovei.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Barbaria nordului Moldovei (II)”

 1. Pupincuriștii lui Ceașcă populează în procent majoritar învățământul românesc | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 20:40

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 2. Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 17:36

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 3. Nostagicii comunismului criminal sunt formati in bancile scolii | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 21st, 2015 at 20:44

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 4. Al patrulea de la coadă | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 13th, 2016 at 21:56

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 5. Țara te vrea prost (I) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 10:58

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 6. Țara te vrea prost (II) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 11:09

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 7. Țara te vrea prost (III) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 11:19

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 8. România, cu ajutorul unora din învățământ, va rămâne o țară coruptă | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 11:59

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

 9. După 5 ani și jumătate | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2016 at 15:22

  […] Barbaria nordului Moldovei (II) […]

Adauga un comentariu