Pupincuristul Elenei Ceaușescu tot mai aproape de pușcărie

marți, decembrie 10, 2013 18:35
Posted in category Justitie

Vadim TudorSe strânge lațul în jurul „Tribunului”. Documentele care-l pot trimite pe Vadim după gratii

Trecut, deja, pe linie moartă din punct de vedere politic, CV Tudor face ce face și, una-două, ajunge pe mâna justiției. Dacă în anii trecuți a fost anchetat și trimis în judecată mai ales din cauza gurii lui spurcate de mahalagiu obișnuit să înjure pe toată lumea, în ultima vreme Vadim pare să fi „evoluat” pe „scara” infracțională, iar acum este acuzat de falsuri, abuzuri, etc. De curând, procurorii Parchetului General au anunțat deschiderea unui nou dosar de urmărire penală în care „Tribunul” este acuzat de comiterea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu. Conform unui comunicat al Parchetului instanței supreme „Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii formulate de B.A.M. (N.Red: Bălan Angela Mihaela) prin care solicită efectuarea de cercetări și antrenarea răspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul că, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit și semnat două adrese prin care a comunicat Autorității Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice.” Concret, noul dosar penal deschis pe numele lui Vadim este legat de împrejurările în care fostul colonel de securitate Dan Zamfirescu a fost nominalizat ca europarlamentar, trimis la Bruxelles pe postul lăsat liber de Gigi Becali.
În urma alegerilor din 9 decembrie 2012, acesta a ajuns deputat în Parlamentul României, „propulsat” pe listele PNL. Apoi, în scurt timp, „Jiji” a anunțat că renunță la postul de europarlamentar, pentru a se putea „dedica” doar politicii naționale. Dar, până la urmă, el a ajuns să se „dedice” trup și suflet doar pușcăriei unde-și va petrece următorii câțiva ani de viață.
În scurt timp, Corneliu Vadim Tudor s-a văzut pus în postura de a trimite la Bruxelles, un alt membru al fantoma­ticului său partid. În mod normal, această nominalizare ar fi trebuit să fie făcută în conformitate cu vechea listă de candidați în ordinea voturilor obținute. Listă pe care favoritul lui Vadim, fostul securist Dan Zamfirescu era doar pe locul șase cu mult în urma unor alți candidați care ar fi fost, astfel, cu mult mai îndreptățiți să ocupe fotoliul de europarlamentar. Plângerea îndreptată contra lui Vadim, menționează că, pentru a-și putea promova „favoritul“, Vadim a pus în mișcare o serie întreagă de „manopere“ ilegale. Actele semnate de CV Tudor, pe care vi le prezentăm, în premieră, menționează că la data de 5.11.2012, la sediul PRM ar fi avut loc o ședință a Biroului Permanent, în a cărei ordine de zi se menționa, la punctul 2 „Măsuri organizatorice privind excluderea din PRM pentru neloialitate față de partid, inactivitate și neachitarea cotizației lunare a următorilor: Eugen Mihăiescu, Angela Bălan și Dumitru Avram. Supusă la vot, ordinea de zi a fost aprobată în unanimitate de cei prezenți (conform tabelului anexat).

În urma discuțiilor purtate Biroul Permanent a aprobat în unanimitate strategia de campanie pentru Alegerile Generale din 09.12.2012 și excluderea din rândul membrilor de partid a celor menționați mai sus.“. Conform plângerii penale îndreptate împotriva lui CVTudor, lista respectivă, chiar și semnată fiind ea de Corneliu Vadim Tudor, nu reflectă adevărata componență a Biroului Permanent. În plus, chiar și așa, cele 30 de semnături, unele dar niște simple mâzgăleli, sunt cu mult mai puține decât cei 47 de membri menționați pe listă.

Dar lucrul cel mai grav este că, în conformitate cu plângerea depusă la Parchetul General, acea ședință nici măcar nu a avut loc, la data menționată în Procesul verbal. Sau după cum declară reclamanții „La data de 5 noiembrie 2012, nu a avut loc vreo întrunire a Biroului Permanent al PRM și nici în jurul acelei date“.

În plus, ei mai susțin că „un număr de 20 de semnatari ai respectivului document nu au calitatea de membri ai Biroului Permanent al PRM după cum aceasta figurează nominal membrii acestui organ de conducere la Tribunalul București, în Dosarul 55707/3/2010, filele 64-65).

Fapte suficiente pentru a încadra infracțiunile de fals și uz de fals. Pus în fața acestor acuzații, Vadim Tudor a declarat, după una dintre primele audieri: „Sunt acuzat că eu am trimis adresa oficiala la AEP că nu-i vine ei rândul și i-a venit col (r.) Dan Zamfirescu. Da, pentru că ceilalți au zburat. Eugen Mihăiescu trei ani și jumătate n-a dat pe la partid, n-a plătit cotizația, Angela Bălan a fost membră în conducerea altui partid, UNPR, ce era să facă un șef de partid?“ Orice ar fi făcut, ori ar fi trebuit să facă, un lucru este deja clar: CNSAS a confirmat că prin intermediul lui Dan Zamfirescu am trimis în Parlamentul European un fost securist. Probabil că unul dintre „securiștii proști“ din moment ce, tot ceea ce reușește el să facă acolo este să voteze „Da“ indiferent ce propunere s-au supune la vot.

„Recidivist“

Poate că, acum, foarte multă lume a uitat că CV Tudor a pătruns în Parlamentul European atârnat de turul lui Gigi Becali, ca un ciulin uscat . De fapt, cei doi s-au aliat precum tusea cu junghiul, și astfel ne-am trezit reprezentați în Parlamentul european de două pațachine politice care ne-au făcut de râs prin toată lumea. Arestat preventiv în legătură cu sechestrarea hoților care-i furaseră o mașină, Becali a câștigat un anume soi de simpatie apărând încătușat și zbierând și behăind popește că el ar fi „Isus pe cruce“. Era doar un circ, dar de la un punct încolo, cea mai naivă parte a publicului chiar a început să creadă că „Jiji“ ar putea să fie o victimă politică a justiției opresive. Sesizând acest val de simpatie, CV Tudor a mers în întâmpi­narea lui și s-a prezentat ca pe un justițiar care sare în apărarea „fratelui“ Becali. Apoi, după ieșirea din arestul preventiv, l-a convins să intre în PRM. Ulterior, simpatia agonisită de Gigi Becali s-a răsfrânt, benefic, asupra lui Vadim și a partidului său. Partid care, ignorat și ocolit deja de toată lumea era deja în moarte clinică, astfel că, practic, nici nu mai exista în lumea politică dâmbovițeană. Iar la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, Gigi Becali a fost ales pe lista PRM, alături de Corneliu Vadim Tudor. Ajuns acolo, Becali nu a făcut mai nimic: a vorbit în plenul Parlamentului European de cinci ori și a depus un singur amenda­ment; nu a pus nici o întrebare, nu a făcut nici o propunere de rezoluție, nu a avut nici o declarație scrisă și nu a elaborat nici un raport. În schimb, Vadim a fost cu mult mai „eficient“: a reușit să „agonisească“ două dosare penale, pentru comiterea unor fapte de corupție. Primul dintre acestea este cel deschis, pe 5 iulie 2005, tot la Parchetul Înaltei Curți de Casația și Justiție unde Cezar Marin, fostul său asistent, l-a reclamat că i-ar fi încasat salariul în mod ilegal. Conform acelei plângeri, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi falsificat lui Cezar Marin semnătura de pe contractul de munca depus la Parlamentul European și pe ștatele de plata, încasând, astfel, în locul său circa 40.000 euro, reprezentând salariul cuvenit din perioada august 2009-iunie 2011. În acest dosar, aflat încă în cercetare, Vadim este acuzat de către fostul lui asistent de comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Trecând în revistă această situație, un lucru e clar: se strânge lațul justiției în jurul gâtului lui Vadim, iar invectivele nu-i mai sunt de ajutor.

Sursa: curentul.ro; autor: Vasile Surcel

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Pupincuristul Elenei Ceaușescu tot mai aproape de pușcărie”

  1. Radu Beligan, pupincuristul Cârmaciului | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 7th, 2015 at 15:23

    […] Pupincuristul Elenei Ceaușescu tot mai aproape de pușcărie […]

  2. Nu conteaza ce a fost in 1989, important este doar sfarsitul comunismului | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 7th, 2015 at 7:57

    […] Pupincuristul Elenei Ceaușescu tot mai aproape de pușcărie […]

Adauga un comentariu