Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic

sâmbătă, iunie 15, 2013 15:51

Lucia Hossu LonginLucia Hossu Longin produce “Memorialul linguselii”: “Am incredere totala in Crin Antonescu si in Victor Ponta ca vor decide cel mai bine pentru interesul tarii”

Formidabila aceasta mostra de pupincrinism a Luciei Hossu Longin în asteptarea sefiei TVR. Doamna care dupa 22 decembrie 1989 a sarit în barca anticomunista realizand Memorialul Durerii, revine astazi pe vechile coordonate, inaltand ode admiratorului criminalului comunist Che Guevarra si ucenicului lui Felix.

Declaratia din Mediafax referitoare la o posibila propunere pentru sefia TVR e antologica:

“Nu am auzit si nu mi-a spus nimeni nimic, dar as fi onorata si fericita sa fie asa. Nu stiu ce se va intampla, nu m-a incunostintat nimeni, nu indraznesc sa ma gandesc la asta, pentru ca de fiecare data am fost deceptionata, dezamagita. Sunt aruncate nume in fata si in spate se lucreaza”, a spus Lucia Hossu Longin.

Ea a precizat insa ca are incredere ca “USL va decide in mod intelept”.

“Am incredere totala in Crin Antonescu si in Victor Ponta ca vor decide cel mai bine pentru interesul tarii, al Televiziunii Romane si al alegerilor din noiembrie, pentru ca acum Televiziunea Romana este ostila oricarei persoane din actualul Guvern si nu face decat sa se aseze alaturi de PDL in campania de denigrare a USL. Sper sa se puna punct acestei campanii.” (Sursa)

Mituri false ale societății românești: Lucia Hossu Longin, luptătoarea la două capete

Prima dată am văzut numele acestei doamne în anii 1980, pe genericele de la Cîntarea României, de fapt, de la concursurile între județe, alea în care românii scriau cu trupurile lor numele Genialului conducător. Eu m-am uitat la generice, așa, ca să-mi aduc aminte dacă va fi cazul. Văd că e cazul. Apoi, după decembrie 89, doamna Lucia Hossu Longin a devenit o foarte vocală luptătoare împotrive epocii pe care a servit-o cu exces de zel, aș putea spune. Alături de ea, o altă exponentă a aceluiași curent, Marilena Rotaru, supărată în anii comunismului că nu a fost aleasă secretară de partid. Marilena Rotaru s-a dus imediat după Revoluție să-i șlefuiască imaginea lui Iosif Constantin Drăgan, în timp ce doamna Hossu Longin s-a apucat de Memorialul Durerii. Nimic de zis, frumos. Cunoștințele din Cîntarea României aplicate pe invers au fost o formulă de succes. Am cunoscut-o pe doamna Hossu Longin în perioada 1 august 1990-1 august 1991, cînd am fost redactor șef la Muzică, Spectacole, Varietăți, la TVR ( am plecat de la TVR prin demisie!). Înainte de 1989, secția pe care am condus-o un an s-a numit Cîntarea României. Doamna Hossu, fostă la Cîntarea României, nu a rămas la Varietăți, s-a mutat la Departamentul Teatru Film, alături de domnul Necșulea, prieten vechi, cu sistem de valori apropiat. Știu, din interior, ce a fost cu TVR, in acei ani. Mulți dintre cei care nu au ieșit în față nici înainte, nici după, au evocat zelul doamnei Hossu-Longin. Întîmplări interesante, sper să beneficieze de curajul de a fi scrise. Memorialul Durerii, cum spuneam, a fost ceva remarcabil, atunci, iar Doamna Hossu a ieșit bine, inclusiv la capitolul financiar, vînzînd niște sute de casete prin străinătate, urmașilor celor din Memorial. Nu știu cîți bani au revenit TVR din chestia asta.

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, am fi putut spune că și doamna Hossu Longin are dreptul la un drum al Damascului, ca noi toți. Numai că drumul Damascului a fost, pentru această doamnă, o scurtătură între dictatura lui Ceaușescu și epoca Năstase. Pe care l-a apărat, atunci cînd a fost cazul, adică atunci cînd Adrian Năstase a devenit martir, pedepsit de regimul dictatorului Băsescu. Doamna Lucia Hossu Longin, specialistă în replieri ideologice, a trecut cu arme și bagaje în tabăra urmașilor și moștenitorilor lui Ceaușescu. Autointitulată Profesionist de Televiziune, Doamna Hossu a premiat, din această ipostază, Antenele lui Voiculescu înainte de a fi ceea ce sunt astăzi, dovadă de mare intuiție.

Să-l pui pe Năstase în rînd cu deținuții politici uciși de comunism, cînd nu te obligă nimeni să o faci, mi se pare mai rușinos decît să-l lauzi pe Ceaușescu, atunci cînd, la TVR fiind, nu prea aveai încotro. Imparțială, doamna Hossu Longin le-a făcut pe amîndouă. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic”

 1. Gabriel says:

  iunie 15th, 2013 at 16:09

  Antenele lui felix, aliate cu PSD sunt de vina. Antibasistii .. pupincuristi lui ponta si iliescu. HUO!!!

 2. Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 3rd, 2015 at 19:12

  […] Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic […]

 3. Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 4th, 2015 at 18:50

  […] Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic […]

 4. V.C. Tudor, dementul ce a mutilat moral România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 10:13

  […] Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic […]

 5. Pupincuristul Elenei Ceaușescu tot mai aproape de pușcărie | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 6th, 2015 at 15:25

  […] Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic […]

 6. Radu Beligan, pupincuristul Cârmaciului | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2015 at 15:25

  […] Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic […]

 7. Cum l-au invins spagarii pe Emil Constantinescu de-a ajuns sa laude mafia PSD-ista | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2017 at 12:43

  […] Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevic […]

 8. Cum a fost falimentata Bancorex de catre fostii comunisti (III) | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 8:55

  […] Lucia Hossu Longin, de la anticomunism la pupincurism bolșevicSă-l pui pe Năstase în rînd cu deținuții politici uciși de comunism, cînd nu te obligă nimeni să o faci, mi se pare mai rușinos decît să-l lauzi pe Ceaușescu, atunci cînd, la TVR fiind, nu prea aveai încotro. Imparțială, doamna Hossu Longin le-a făcut pe amîndouă. […]

Adauga un comentariu