Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor

sâmbătă, iunie 22, 2013 11:02

Vadim TudorDar dacă în poeziile lui cu Elena Ceaușescu Vadim Tudor era chiar sincer? Dacă el se îndrăgostise atât de tare de Ea, că simțea nevoia să-și exprime în versuri preaplinul iubirii sale? Cum se putea adresa înamoratul Vadim către femeia de care se îndrăgostise, sărind peste diferența de vârstă și peste deosebirea că ea era Cabinetul 2 al dictaturii comuniste, iar el era cabinetul 2 al lui Eugen Barbu? Putea el să-i spună Elenei direct că o iubește, precum Petrarca adoratei sale Laura? Putea idealistul Vadim să-i cadă Elenei în genunchi și să-i declare că e îndrăgostit de ea? Putea, dar cu siguranță că părintele lui spiritual, Barbu, i-a zis să nu se riște.

Asta nu fiindcă era cert că Elena ar fi respins o cină romantică și un experiment la așternut cu avântatul poet. Ci pentru că doamna iubirii sale lirice era incomodată de securiștii care o împiedicau să răspundă la cuvintele pasionale ale poetului cu acea simplitate trupească a iubirilor în care nu contează deosebirile de vârstă și de cabinete. Iubirea lor s-a consumat strict platonic din cauză că amândoi erau urmăriți de Securitate (hă, hă, hă).

Astfel că în timp ce el ofta liric cu gândul la ea, ea nu putea să-i răspundă decât de la distanță, și oarecum matern, “Îmi place, Corneluș!”. Dar, chiar să fi vrut, avea ea cum să-i dea o întâlnire lui Corneluș în timp ce leprele de securiști stăteau cu ochii și pe ea, și pe el? În timp ce versurile lui erau din ce în ce mai înamorate, ea nu ptea să-i răspundă la avansurile lui poetice decât cel mult spunându-le celor de sub ea: “Plătiți-l mai bine și nu vă uitați în bagajele lui când se întoarce în țară”. Fiindcă ea înțelegea că în casetele porno pe care Corneliu le aducea în țară, el, poetul, o căuta pe ea și se consola astfel pentru imposibilitatea iubirii lor. Asta la fel cum îi plăceau înregistrările audio cu scenele din pat ale membrilor Comitetului Central, ca și cum de fapt ea s-ar fi zbenguit în locul lor cu acest poet cu trecut sănătos și cu un prezent vibrant.

Privind astfel lucrurile, e limpede că versurile pe care poetul îndrăgostit de Ea i le-a dedicat și lui Ceaușescu însuși nu porneau din inimă. Dorința lui C.V. Tudor era să adoarmă bănuielile Cabinetului 1 față de sentimentele sale pentru protagonista Cabinetului 2. De aici putem înțelege de unde i-a venit poetului în 1990 dorința de a fi primit la țărăniști, convins că istoria lui amoroasă cu Cabinetul 2 va fi pricepută de foștii deținuți politici care au intrat la pârnaie tot pentru poveștile politice de amor. Ei cu Regele și cu Maniu, el cu iubirea pentru Elena. Și când poetul s-a văzut ușuit de țărăniști, i-a căzut în genunchi lui Petrică Roman, la pachet cu Barbu, lovindu-l fin la glezne cu Dolores Ibarruri, de care fusese îndrăgostit tatăl lui Petrică, în Spania. Fiindcă pe unde a trecut răposata Dolores s-o mai găsi loc și pentru executata Elena a poeziilor lui de dragoste. (Cristian Teodorescu, Academia Cațavencu)

Oda Elenei Ceausescu, poezie de Corneliu Vadim Tudor

Urare de iarna

Este fiica prea iubita
A acestui brav popor
De luceferi strajuita
Si de steagul Tricolor

E Elena Ceausescu
Suflet nobil si vibrant
Mama buna, om politic
Si prestigios savant

Inteleapta-i este fapta
Nazuind spre viitor
Tot cu cinste sta in dreapta
Marelui conducator.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

11 Responses to “Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor”

 1. George says:

  iunie 22nd, 2013 at 11:19

  macar Vadim a scris si recitat poezii, n-a omorat studenti in Piata Universitatii ca Iliescu. IN timp ce primul dupa revolutie a revenit ca oricare la o viata normala, celalalt a urmat exemplul lui Ceausescu. de aici se vede dferenta dintre unul care a rostit poezii doar cu gura, si altul care a nurtit in umbra ganduri de inaltare si le-a pus in practica cu pretul mortii semenilor. 

 2. Cornel Căruntu says:

  iunie 22nd, 2013 at 11:31

  @ George: Aia cu „viata normala a lui Vadim” este de rasul curcilor. Vadim este la fel de vinovat ca si Ilici pentru violentele din anii ’90. Prin tot ce a scris si a spus, acest pupincurist a aparat un regim criminal, cu zeci de milioane de victime, comunismul adica. O viata normala pentru acest ticalos era sa nu apara deloc in spatiul public dupa 1989. Atunci cand esti in rahat, trebuie sa tii gura inchisa. Tribunaticul Vadim a avut rahat in gura si inainte de 1989 si dupa. Restul sunt povesti. Pacat ca, in Romania, mai sunt si fraieri care pun botul la vrajeala lui ieftina. Vadim este un infractor care, in orice tara normala, trebuia sa fie dupa gratii. Vezi cazurile de agresiunil verbale si fizice din anii de dupa 1989. Vadim este o toapa care a crezut ca se impune prin amenintari, intimidari, golanisme ieftine. Acest jeg uman nu trebuie sa apara la TV, cu limbajul lui de mahalagiu. Nu a fost si nu este un model pentru o societate care se vrea civilizata. A umilit oameni, a indemnat la ura si violenta. Inchis la puscarie sau la ospiciu.

 3. TITUS B says:

  iunie 29th, 2013 at 1:27

  Ai luat-o rau pe aratura vere  Vadim !:-? :-? :-? :-? :-?

 4. Postul de rahat Romania TV sfideaza legile bunului-simt | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 24th, 2015 at 20:52

  […] de același calibru ca și rahatul făcut bici seară de seară: slugoiul Securității comuniste VC Tudor, cel care scria ode Savantei, curul lui Ceașcă fiind ocupat de alții, precum porcul de Adrian […]

 5. Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 4th, 2015 at 18:49

  […] Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor […]

 6. V.C. Tudor, dementul ce a mutilat moral România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 10:12

  […] Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor […]

 7. Pupincuristul Elenei Ceaușescu tot mai aproape de pușcărie | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 6th, 2015 at 15:25

  […] Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor […]

 8. Radu Beligan, pupincuristul Cârmaciului | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2015 at 15:24

  […] Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor […]

 9. Pupincuristul Elenei Ceausescu in drum spre Iad | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 16th, 2015 at 17:46

  […] Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor […]

 10. România comunistă, o țară condusă de bolnavi | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 14:53

  […] Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor […]

 11. Sașii, vânduți precum sclavii de comuniștii din România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 15:29

  […] Amorul secret dintre Elena Ceaușescu și Vadim Tudor […]

Adauga un comentariu