Romania, 10 ani cu Traian Basescu Presedinte, plusuri si minusuri

luni, ianuarie 19, 2015 22:14
Posted in category Istorie

Traian BăsescuTraian Băsescu, cel mai bun președinte din istoria recentă a României

Mi-aș dori ca Iohannis să-l egaleze sau să-l întreacă, dar am mari rezerve că se va întâmpla așa ceva. Ceea ce nu știu cei care-l înjură pe Traian Băsescu este adevărul fundamental al oricărei analize istorice: peste ani și ani nimeni nu va fi interesat de flegmele lui Gâdea sau ale lui Ciuvică. Generațiile următoare vor analiza cei 10 ani (2004 – 2014) de președenție Traian Băsescu raportându-se la fapte mult mai importante și mai relevante decât glumițele ieftine și proaste, sau de-a dreptul grobiene, pe care cei fără prea mult creier sau cei cumpărați, sau cei naivi, le-au fluturat sub nasul nostru în cei 10 ani și chiar după (Latrina 3 încă mai are flegme pentru Băsescu). După 10 ani cu Traian Băsescu Presedinte, Romania are un PIB dublu în termeni nominali și cu 25% mai mare în termeni reali (vedeți ceva mai la vale un extras dintr-un material pe această temă). Mai are România, tot după cei 10 ani, 430 km de autostradă în plus. Desigur, au fost și probleme, numai ca, poate unii nu știu, nu Președintele României creează locuri de muncă, nu Președintele României ridică nivelul de trai. Ghinionul lui Traian Băsescu a fost criza economică, combinată cu cel mai iresponsabil premier, Călin Popescu Tăriceanu, cel care a cheltuit imens pe consum din banii publici. Fără acea tăiere din salariile bugetarilor din 2010, PSD-ul și mitomanul Ponta nu ar fi ajuns să guverneze România, iar Băsescu ar fi avut o mult mai largă sustinere populară în al doilea mandat.

Desigur, fiecare dintre noi are motivele sale să-l aprecieze sau nu pe Traian Basescu. Iată mai jos câteva motive pentru care-l apreciez.

 • În timpul mandatului său de Președinte al României au fost date CNSAS-ului, mai mult, chiar a dispus acest lucru, toate dosarele fostei Securități comuniste, aflate la SRI și Armată. Ceea ce a urmat se știe: românașii vizați au negat și au făcut tot posibilul să arunce în derizoriu genocidul comis de Securitatea comunistă asupra poporului român. Să nu uităm că știm cine au fost torționarii și turnătorii Securității datorită lui Traian Băsescu. Securiștii vor spune “din cauza” lui Traian Băsescu.
 • A condamnat de la Tribuna Parlamentului României sistemul criminal comunist, în huiduielile clicii securisto-ceaușiste, în frunte cu pupincursitul Savantei V.C. Tudor. A fost gestul politic ce trebuia urmat de judecarea și condamnarea nomenclaturiștilor comuniști. Dar nu Președintele României judecă și condamnă, ci alte autorități ale statului. Iar acestea nu s-au mișcat. Traian Băsescu, însă, și-a făcut datoria.
 • A ridicat, pentru prima dată după 1989, problema Unirii Basarabiei cu România și, implicit, anularea consecințelor pactului odios dintre Germania lui Hitler și Rusia lui Stalin. Cei mai mari criminali din toate timpurile au sfârtecat teritoriul României, iar acest lucru se știe la nivel european datorită aceluiași Traian Băsescu. În timp ce KGB-istul Ilici Iliescu refuza cererile românilor basarabeni de Unire cu Țara, în 1990, Traian Băsescu a afirmat în repetate rânduri sprijinul său constant față de Unirea Basarabiei cu România.

Sunt doar câteva argumente, dar lista este mult mai lungă. Iată și un extras dintr-un material de presă pe această temă.

România încheie epoca Băsescu cu un PIB dublu în termeni nominali şi cu 25% mai mare în termeni reali şi cu 430 de kilometri de autostradă în plus

In opinia avocatului Valeriu Stoi­ca, fost ministru al justiţiei, Traian Bă­sescu este „cel mai bun om politic din România, un om politic curajos, care ştie ce în­seamnă singurătatea căpitanului de cursă lungă“.

De mandatele lui Băsescu se leagă şi arestarea sau deschiderea unor anchete penale pentru 18 foşti mi­niştri, dar şi aderarea la Uniunea Europeană în­ce­pând cu anul 2007.

„Meritul preşedintelui Băsescu în ultimii 10 ani este că a contribuit la îm­bu­nă­tă­ţirea sistemului judiciar, pen­tru că a ridicat permanent această temă“, a admis şi Radu Merica, preşe­din­tele Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Omul de afaceri Dragoş Anastasiu, proprietar al grupului Eurolines, a spus că aceşti 10 ani au fost în general buni pentru România, doar că ţara a fost afectată în această perioadă de condiţiile externe.

„Businessul meu a crescut de 5 ori în această perioadă“, a spus omul de afaceri care conduce în prezent un business de peste 330 de milioane de lei.

La rândul său, Bogdan Drăgoi, consilierul pe probleme economice al preşedintelui Băsescu şi fost ministru de finanţe, a spus că „ultimii zece ani au fost caracterizaţi de prosperitate“. El este fiul lui Dan Drăgoi, care a fost unul dintre liderii comerţului exterior la începuturile anilor ’90 şi un apropiat al politicienilor, în special din PDL.

„În ciuda ameninţărilor am avut în această perioadă stabilitatea necesară“, a spus şi Crin Andănuţ, directorul general al Allianz -Ţiriac Pensii Private.

De asemenea, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, a spus că ultimul deceniu sub mandatul lui Băsescu „a fost perfect din punctul de vedere al traiectoriei interna­ţionale pe care a aruncat România“. (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Romania, 10 ani cu Traian Basescu Presedinte, plusuri si minusuri”

 1. Ilici Iliescu i-a improprietarit si cu aur pe tiganii sai | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 25th, 2016 at 17:44

  […] Romania, 10 ani cu Traian Basescu Presedinte, plusuri si minusuri […]

 2. Zicerile unui fost Presedinte al Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 18th, 2016 at 21:06

  […] Romania, 10 ani cu Traian Basescu Presedinte, plusuri si minusuri […]

Adauga un comentariu