Romania PSD-ista are bani pentru asistatii sociali, dar nu are bani pentru medici

vineri, iunie 3, 2016 14:57
Posted in category Mass-media

PSDUSLamiștii se bateau cu mâna în piept că vor îndrepta lucrurile în sănătate. Ce au făcut în 4 ani? Nimic.

Medic român din Marea Britanie despre dezastrul din sistemul medical românesc: „În anul întâi de rezidenţiat aveam un salariu de 5 milioane vechi cu tot cu sporuri (femeia de serviciu care spăla scările în blocul unde locuiesc părinţii câştiga la fel).”

Ca mulți alți medici români, Ioana Iftimie Năstase a părăsit România și a ales să profeseze, după ani de studii și practică, într-un spital din Marea Britanie. Ea explică acum ce a determinat-o să facă acest pas și de ce mulți dintre medicii tineri din România aleg să plece în străinătate. Vina, spune Ioana Iftimie Năstase, aparține sistemului!

”Când am intrat în rezidenţiat aveam 24 de ani şi un entuziasm şi o dorinţă de a învăţa şi de a schimba lumea care credeam că nu va dispărea niciodată. În 6 ani de rezidenţiat am învăţat că ignoranţa, prostia, lipsa de educaţie, invidia, răutatea celor din jur poate distruge cea mai arzătoare dorinţă altruistă.”

În anul întâi de rezidenţiat aveam un salariu de 5 milioane vechi cu tot cu sporuri (femeia de serviciu care spăla scările în blocul unde locuiesc părinţii câştiga la fel), iar gărzi am făcut din prima săptămână, însă nu au fost plătite până în anul 5.

Când am terminat specialitatea aveam un salariu de 14 milioane cash cu gărzi cu tot. Asta în 2012. Ce făceam cu banii ăştia? Păi să mă gândesc… chiria era 11 milioane, mai erau facturile, mâncare şi restul altele normale de altfel pentru o tânără de 24 de ani.

E la mintea cocoşului că marele meu salariu nu-mi ajungea. Părinţii mei mi-au dat bani pentru chirie până am terminat rezidenţiatul şi probabil că ar fi trebuit să-mi dea în continuare dacă nu plecam din ţară. Tot ei mi-au dat bani de tratate şi atlas de anatomie şi de multe alte lucruri.

Mă uimeşte ignoranţa şi uşurinţa cu care sunt puşi la zid medicii. Mă înfurie cu câtă uşurinţă este manipulată populaţia de către nişte idioţi aflaţi la putere, care de altfel se tratează în ţări străine, şi care transformă medicii în ţap ispășitor pentru tot ce nu merge în România.

E uşor să arăţi cu degetul şi să acuzi în necunoştinţă de cauză şi să atâţi şi pe alţii. Spagă a fost şi va exista întotdeauna atât timp cât medicii şi în general tot personalul sanitar nu va avea salarii decente.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Romania PSD-ista are bani pentru asistatii sociali, dar nu are bani pentru medici”

  1. Cum vor masonii si UE sa le ia romanasilor lenea si prostia | A șaptea dimensiune says:

    iunie 5th, 2016 at 11:58

    […] Romania PSD-ista are bani pentru asistatii sociali, dar nu are bani pentru medici […]

Adauga un comentariu