Românul se naşte poet şi moare şpăgar (XXVIII)

miercuri, iunie 5, 2024 14:36
Posted in category Mass-media

Şpaga popilor = tradiţieŞpaga dăunează grav sănătăţii incoruptibililor

Ştiţi cum se poate demonstra că într-un anumit loc atmosfera e încărcată de şpagă? O să vă arătăm noi citind cu voce tare, pentru cine vrea să asculte, necrologul unui profesor de la Facultatea de Medicină Veterinară, publicat în Jurnalul Medical Veterinar din data de 10 noiembrie 2003, la o lună după decesul său survenit pe data de 21 septembrie 2003. Vă rog să faceţi linişte. Deci:

„După pensionarea sa din învăţământul de stat, într-un cadru legal, dar oarecum prematură şi nedreaptă moral, comparativ cu modul în care s-a procedat cu alţi colegi egali sau chiar inferiori ca valoare, profesorul Mila Constantin …” În necrolog, puţin mai departe, apare şi următoarea afirmaţie-cheie: „Intransigenţa faţă de intervenţii, de la care nu a abdicat niciodată…”

Oameni buni, de ce a simţit nervoia autorul unui necrolog să vorbaescă despre un om care nu a suferit pilele şi intervenţiile? Pentru că, am aflat noi, Mila era teroarea tuturor colegilor săi de la Medicină Veterinară care îşi băgaseră odraslele la această facultate şi care nu putea să îşi ia examenele la el decât pe merit.

Nu mergea la profesorul Mila nici cu suta de dolari pentru cinci-ul de trecere, nici cu porcul plocon, nici cu cheia de la Cielo-ul lăsat în dar în parcare, nici cu nimic.

În 1995, colegii lui profesori, la fel de bătrâni sau mai bătrâni, l-au pensionat oarecum prematur, vorba necrologului, pentru că atinsese vârsta legală de 65 de ani. Postul profesorului Mila, de la catedra de Parazitologie, era vânat de Didă, prieten vechi cu Angelo Miculescu, socrul lui Adrian Năstase.

După venirea lui Didă, care predă şi acum (preda în martie 2005, data apariţiei acestui articol – n.m.), deşi are peste 70 de ani, Facultatea de Medicină Veterinară s-a umplut cu odraslele profesorilor. („Academia Caţavencu”, nr. 689/2005)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu