Românul se naşte poet şi moare şpăgar (XXIV)

vineri, februarie 9, 2024 19:26
Posted in category Mass-media

Vot, scuzeDare de seamă despre reţeaua şpăgarilor din administraţie (din administraţia anilor 2004-2005, n.m.)

Şapte firme din Bucureşti au făcut cerere la Consiliul General (al municipiului Bucureşti – n.m.), pentru aprobarea unei concesiuni pe terenul pe care-l ocupă (pe care-l ocupau în 2004-2005, n.m.), în Drumul Taberei nr. 87-89.

Cum cererea lor a fiert în suc propriu, reprezentanţii firmelor au apelat la Enache Luminiţa Georgeta, asociată la firma Athos Com, societate care a solicitat şi ea concesiunea. Enache s-a jurat că în schimbul a 2.400 de euro (la valoarea din 2004-2005, n.m.) va întocmi formalităţile necesare obţinerii concesiunii.

Numai că ea a păpat banii şi şi-a întocmit un dosar personal de schimb de terenuri, pentru întreaga suprafaţă a celorlalte şase societăţi.

În vara anului trecut (2004 – n.m.), Enache a mai cerut 10.000 de euro din partea fiecărei firme, motivând că va împărţi banii funcţionarilor publici din primărie, pentru a grăbi lucrarea. La refuzul victemelor de a achita suma, Enache i-a ameninţat că-i lasă baltă cu concesiunea.

Societăţile au aflat că au fost trase pe sfoară abia în octombrie trecut (octombrie 2004 – n.m.) şi că Enache le schimbă acum terenul din Drumul Taberei cu unul personal, din Crângaşi. Au mai aflat că absolut toate avizele de specialitate depuse la dosarul lor de concesionare sunt false, pentru a justifica faptul că terenul din Drumul Taberei este liber şi poate face obiectul unui schimb.

Falsul a fost comis de expertul Ciobanu Traian, din Ministerul Administraţiei Publice, alături de juristul Cristian Gabriel.

Victimele au făcut plângere la PNA (în 2004, nu exista DNA, ci PNA = Parchetul Naţional Anticorupţie – n.m.) şi au depus (în 2004 – n.m.) la Primărie un memoriu, prin care sesizează nelegalitatea schimbului de terenuri.

Deşi procesul este pe rol (era pe rol în decembrie 2004 – n.m.), Primăria (Bucureşti – n.m.) a validat falsurile şi a admis cererea de schimb de terenuri, formulată de Enache. Şedinţa Consiliului General (al municipiului Bucureşti – n.m.) în care s-a dezbătut schimbul a fost prezidată, în decembrie 2004, de Mioara Mantale. („Academia Caţavencu”, nr. 686/2005)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu