Roverul Perseverance, al NASA, a ajuns cu bine pe planeta Marte

sâmbătă, februarie 20, 2021 9:05

Imagine de pe planeta MarteDupă o călătorie care a durat peste şase luni, Parseverance a ajuns cu bine pe planeta Marte. A amortizat cu succes pe Planeta Roşie, într-o formulare mai academică.

Lansat în vara anului 2020, roverul Perseverance a trecut cu bine peste cele “7 minute de teroare”, interval de timp în care a trebuit să-şi reducă viteza de la 20.000 km/h la 0 km/h, astfel încât să amortizeze cu succes pe o planetă ce se doreşte cunoscută şi, de ce nu, locuită într-un viitor de oameni.

Cea mai preţioasă încărcătură de la bordul roverului Perseverance este elicopterul Ingenuity, de fapt un aparat minuscul, ce cântăreşte 1,8 kg pe Terra şi care este special conceput să zboare în atmosfera subţire a planetei Marte.

Este o reuşită uriaşă a oamenilor de ştiinţă care s-au ocupat de proiect şi care, în acest fel, au mai depăşit o barieră în calea cunoaşterii Universului, a vieţii noastre până la urmă.

Deşi mi-am propus să nu amintesc de Românica în această scurtă însemnare, nu mă pot abţine să nu remarc o realitate crudă: în timp ce americanii schimbă viitorul omenirii, depăşind bariere şi obstacole imense, în România lupta se duce în continuare pe ciolan, pentru caşcaval. Pensii speciale, o biserică tot mai lacomă, o clasă politică dominată de corupţie, o Românie tot de mai depopulată – acesta e peisajul unui loc populat de aşa-zişi oameni, de fapt nişte primate perimate şi fără nimic impresionant.

În România nu s-a construit un spital în 30 de ani de furt şi jaf, darămite să se mai conceapă, şi să se finanţeze, un proiect dedicat cunoaşterii, dedicat viitorului acestei planete.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu