Scrisoare către Dumnezeu de prin anii 2000

duminică, octombrie 28, 2018 18:51
Posted in category Mass-media

Religie versus educatieScrisoare deschisă lui Dumnezeu

Dragă Doamne, iartă-mă că te deranjez, minunată fie împărăţia Ta!
Deşi ştiu că eşti sus şi le vezi pe toate, îndrăznesc să-ţi semnalez cazul preotului din comuna Tuglui, judeţul Dolj, România (îţi mai aduci aminte de ţara asta, sau ai uitat-o, aşa cum umblă vorba?).
Iată, Doamne, care este treaba: popa de care ţi-am spus a propus enoriaşilor ca sărbătoarea de Sfântul Gheorghe, lăsată de la Tine pentru odihnă şi chefuială, să fie mutată din data de marţi, 23 aprilie, în duminica următoare. Demersul popii a venit în urma consultării proprietarilor de tirbombe, tarabe, grătărele şi jocuri de noroc care se aciuiesc pe lângă biserică, aceştia convingându-l că mutarea sărbătorii într-o zi de duminică va maximiza profiturile.

N-am să-ţi cer să-l trăsneşti, fiindcă oricum nu ai fi de acord cu o astfel de măsură. O să te rog doar să mai domoleşti puţin mânia Sfântului Gheorghe, căruia probabil nu i-a picat prea bine vestea că anul ăsta (era vorba de anul 2002 – n.m.), într-un loc din România, sărbătoarea lui va cădea fix la începutul postului negru. Spune-i, te rog, că noi, ceilalţi români credincioşi, îl iubim şi îl respectăm. Nu ne-ar prinde deloc bine mânia unui sfânt de categoria lui, acum, când doar o minune cerească ne mai poate scăpa de lăcustele numite “politicieni corupţi”.

Îţi mulţumesc pentru încrederea acordată,

Un admirator credincios

P.S. Am jucat şi eu nişte numere la LOTO … Ai putea să mă ajuţi şi pe mine cumva, sau mă bazez iarăşi pe noroc? Pardon de îndrăzneală, Doamne iartă-mă!

Scriere preluată din Academia Caţavencu, nr. 543/2002.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu