Şpaga preferată de grefieri, în regimul PSD = Ciuma roşie = Mafia

joi, iulie 2, 2020 7:18

PSDVă mai amintiţi când, în Parlamentul European, imbecila mileniului, Viorica Dăncilă, ajunsă prim-ministrul României din cauza borfaşului Liviu Dragnea, spunea că a primi şpagă este o tradiţie la români?! Ei bine, Dăncila de Tiliorman n-a greşit decât finalul formulării. Într-adevăr, a primi şpagă este o tradiţie, dar nu la români în general (toate generalizările sunt idioate şi cretine), ci la urmaşii Partidului Comunist Român (grupare teroristă finanţată de Moscova), adică la membrii şi simpatizanţii PSD = Ciuma roşie = Mafia.

De câte ori au ajuns la guvernare, votaţi fiind de cei spălaţi pe creier (presupunând că ţiganii, analfabeţii, cocalarii, piţipoancele, foştii colhoznici etc. au ceva ce se poate numi “creier”) de către Mafia TV (Antena 3 şi România TV), mafioţii din PSD a încurajat la maxim acest sport numit “primirea de foloase necuvenite”. Doar nu întâmplător Muntenia şi Moldova sunt foste colonii otomane, iar Imperiul Otoman a fost cel mai de căcat imperiu existent vreodată pe Terra, renumit prin corupţie, şpăgi, genocid şi multe alte rele. Dacă eram, în decursul istoriei, sub papuc european, nu otoman, eram şi noi, Regatul, o ţară mai respirirabilă.

Dar haideţi să vedem cum se lua şpagă prin 2004, de către muncitorii din Justiţie, de se mai întreabă şi astăzi unii, folosindu-şi nudul din creier, ce-a făcut justiţia în ultimii 30 de ani de s-a furat tot în România. Ei, cum ce-a făcut?! A luat şpagă, evident.

Şpaga asta mi-a dat-o un prieten care se grăbea. Ca să nu mă înţelegeţi greşit, reformulez: subiectul acesta despre şpăgi mi l-a dat un prieten care se grăbea. Prin urmare, tot ce am înţeles este că grefierii de la judecătorii şi tribunale primesc, şi pe pe bună dreptate, şpagă.

Nu prea am înţeles de la cine, dar am înţeles de ce. Iau şpagă în primul rând pentru că sunt români. Apoi pentru că sunt oameni, nişte oameni – ce-i drept – foarte românizaţi. Nu în ultimul rând, grefierii primesc şpagă (îmi cer scuze că nu am înţeles de la cine!) pentru a băga anumite dosare în faţă.

Cum există multe, prea multe dosare pe rol, şpaga vine ca un criteriu firesc de ordonare a dosarelor. Suma pe care o primesc grefierii nu este mare, în jur de 3-500.000 de lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.), dar, cum spuneam, dosarele sunt multe şi, cărămidă cu cărămidă, tot se face până la urmă de-o vilă. (“Academia Caţavencu”, nr. 650/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu