Spioni ruşi ocrotiţi şi plătiţi regeşte de România

duminică, martie 20, 2022 9:22
Posted in category Mass-media

RomaniaAventurile diplomatului Victor Vasiliev în ţara tuturor posibilităţilor (România – n.m.)

Este fiul lui Victor Vicol Vasiliev, născut în Deltă, despre care cercetătorul Mihai Pelin afirmă în volumul „Un veac de spionaj, contraspionaj şi poliţie politică”: „În 1940 (…), a intrat în relaţii cu agentul sovietic Emil Malîi, fiind recrutat în reţeaua informativă organizată de acesta la Bucureşti.”

Va fi urmărit, arestat de Siguranţă (aia capitalistă, care chiar aresta spion sovietici – n.m.), judecat de Curtea Marţială şi condamnat la câţiva ani de muncă silnică.

După război, relatează Pelin, „(…) a fost ataşat pe lângă secţia din Cluj a Comisiei Aliate (sovietice) de Control”.

Comunist, membru al asociaţiei foştilor deţinuţi antifascişti, Vasiliev a beneficiat de o babană indemnizaţie lunară, pentru „osteneala de a fi spionat România, în favoarea sovieticilor”.

În mod bizar, inexplicabil şi ştiinţifico-fantastic, fiul fostului spion sovietic lucrează (lucra în 2004, când România era guvernată de agenţii Moscovei, Ion Iliescu şi Adrian Năstase – n.m.) în Ministerul de Externe, la Direcţia spaţiului ex-sovietic, unde desfăşoară un soi de curierat, pe relaţia Bucureşti – Kiev (pe atunci, în 2004, Ucraina era gubernie rusească – n.m.), din care nu lipsesc armele de vânătoare de contrabandă.

Înainte de a fi paraşutat în diplomaţie, Vasiliev a activat ca director, în cadrul Departamentului de Control şi Anticorupţie al Guvernului (este vorba de guvernul PSD, am mafiotului Adrian Năstase – n.m.), al brontozaurului Grecea.

Pentru excepţionala lui prestaţie şi dăruire, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea crizei Canalului Bîstroe, patria îi va da lui Vasiliev (i-a dat în 2004 – n.m.) o coroniţă cu detaşare în funcţia de ofiţer de legătură. Fie la Ambasada României de la Washington, fie la Delegaţia Permanentă a României la NATO, de la Bruxelles.

Când n-are ce face, patria îşi face cu mâna ei tot ce nu i-au putut face hunii, gepizii, vandalii, avarii, tătarii şi sovieticii la un loc, după care îşi bate singură un cui în talpă. („Academia Caţavencu”, nr. 665/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu