Statul mafiot român în istoria recentă: astăzi, Garda Financiară Craiova din 2004

sâmbătă, martie 14, 2020 6:59
Posted in category Mass-media

Statul mafiot romanGarda Financiară Craiova nu-şi face procese-verbale de conştiinţă

Ce puteţi spune despre băieţii de la Garda Financiară, în afară că beau mai multă cafea decât secretara şi că v-ar păpa din venit mai mult decât amanta? Nu puteţi spune prea multe. Astăzi vă vom prezenta, cu exemplificare, o altă dimensiune a personalităţii acestor băieţi, pe care-i aşteptăm din nou pe la redacţie, că n-au mai trecut pe aici, hăt, de vreo săptămână jumate.

Vom lua aşadar spre exemplificare persoana şefului (din 2004 – n.m.) Gărzii Financiare din Craiova, care dovedeşte zi de zi că a învăţat legile finanţelor în promoţia Marian Vanghelie. Comisarul Dumitru Iordache, căci acesta este numele sub care operează inteligenţa omului, are obiceiul să întocmească acte de constatare sub influenţa primului impuls şi – nu putem ocoli această presupunere – a singurului neuron. Când primul impuls se duce şi neuronul e istorie, comisarul îşi recunoaşte greşelile şi nu vede nimic rău în a anula procese-verbale de contravenţie în valoare de miliarde de lei, lucru pe care doar instanţa judecătorească este îndreptăţită să-l facă.

Anul trecut (2003 – n.m.), doi comisari ai Gărzii Financiare olteneşti au controlat firma SC Genardo Prod Com SRL şi i-au aplicat o amendă de 10 milioane de lei (vechi – n.m.).

Comisarul-şef Dumitru Iordache a fost nemulţumit de micimea amenzii şi a plecat la verificări personale. Şi s-a întrecut pe sine: a dat o amendă de 1 miliard şi jumătate şi a confiscat 650 de milioane (lei vechi – n.m.). Abia când s-a întors la birou şi-a dat seama ce făcuse: fapta pentru care amendase firma Genardo se prescrisese! Dar nu-i bai, comisarul şi-a îndreptat imediat greşeala: a modificat procesul-verbal şi a scris în dreptul amenzii de 1 miliard şi jumătate “aceeaşi amendă se prescrie”. Pur şi simplu, pentru că aşa vrea pixul lui de finanţist şi pulanu-i de copoi. Apoi a tras cu fermitate o linie şi a anulat procesul-verbal semnat chiar de el, miile de ani de evoluţie a legilor pălind în faţa a 5 minute de gândire poliţienească.

Pe procesul-verbal întocmit şi anulat cu aceeaşi mână, Dumitru Iordache scrie că a confiscat 650 de milioane de lei (vechi – n.m.) de la firma Genardo – numai că în procesul-verbal de contravenţie nu se zice ce s-a mai întâmplat cu banii. Singurul lucru care se ştie este că Iordache nu a vărsat sutele de milioane în contul Gărzii Financiare. Unde sunt banii – iată un mister pe care oamenii de ştiinţă din subordinea lui Iordache nu-l vor elucida niciodată. Camera de Conturi Dolj a făcut un control, iar comisarul, văzându-se gâdilat de braţul legii, l-a angajat ca adjunct pe comisarul Marcel Licurici, un om celebru pentru singurul motiv că a făcut 6 luni de ţuhaus pentru o infracţiune cu violenţă. Adică a dat cu pumnul, ceea ce-l recomandă numai bine pentru a fi adjunctul unui comisar care a dat cu mâna. (“Academia Caţavencu”, nr. 643/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu