Ce mai făceau foştii comunişti, prin anii 2000, în Oltenia roşie şi ţiganizată

sâmbătă, octombrie 20, 2018 17:28
Posted in category Educatie

Ion DogaruCum au distrus foştii comunişti învăţământul superior din România: în acest episod, despre Facultatea de Drept din Craiova, fieful ţiganilor şi al ciumei roşii

Ultima mare realizare a fostului tovarăş Dogaru Ion, decanul Facultăţii de Drept din Craiova (era anul 2002 – n.m.) – după pătrunderea în Academia Română – este primirea ordinului “Steaua României” în grad de cavaler pentru merite didactice (distincţia i-a fost oferită de KGB-istul criminal Ion Iliescu, preşedintele României în acele vremuri – n.m.). Iar merite didactice deosebite are o cârcă, dacă ar fi să începem cu începutul de după 1989, când la înfiinţarea Facultăţii de Drept din Universitate l-a luxat pe primul decan al acesteia din motive de incompatibilitate. Fostul decan Popescu era membru PNŢCD şi fost deţinut politic, iar cel care i-a luat locul, recte Ion Dogaru, a răspuns până în 1989 de studenţi străini, sub numele de cod “Negoescu” (adică era turnător la Securitate – n.m.).

Fiind singurul doctor în drept din corpul profesoral al noii facultăţi (pe atunci doctoratele se obţineau ceva mai greu: încă nu apăruse în scenă mafiotul Gabriel Oprea, să dea doctorate la toţi cretinii – n.m.), s-a pus în fruntea comisiei de doctorat şi i-a făcut pe toţi apţi pentru producerea în serie a unor reputaţi viitori magistraţi, de care n-a mai avut nimeni loc. Consecinţa a constituit-o organizarea examenului la minister, niciun craiovean nemaidepăşind obstacolul.

O altă ispravă didactică a domnului “academician” Dogaru este înfiinţarea unei facultăţi de drept în cadrul Universităţii “Hercules”, ghici şi de unde. Din “vechiul centru universitar” Herculane. La această facultate operează, în prezent, Poliţia Economică şi Garda Financiară, pentru a descâlci căile încurcate pe care au apucat peste şase miliarde lei (vechi – n.m.) ce trebuiau plătite ca TVA, plus alte marafeturi făcute sub patronajul unui oarecare Focşa Ilie, de profesie medic veterinar.

Veniturile s-au ridicat la 500 de mii de parai (dolari americani – n.m.) în doi ani, bani plătiţi de studenţii ale căror cursuri nu le recunoaşte nimeni. Aici, fostul tovarăş Dogaru a prezidat Comisia de Licenţă, fapt pentru care toţi patronii de pompe şi exportatorii de benzină cu barca peste Dunăre au devenit licenţiaţi în drept, după care au dat fireştile drepturi.

Dar nu totul a fost pe bani, căci într-o afacere profitabilă nu este de neglijat nici metoda “barter”. Prin această metodă, o serie întreagă de poliţişti, jandarmi, SPP-işti şi SRI-şti cu gradele cele mai mari a obţinut licenţe şi doctorate în timpul cel mai scurt posibil, ba chiar uneori şi mai repede – cu ajutorul fostului tovarăş Dogaru Ion. Ce înseamnă “barter” cu poliţia? Iată o întrebare la care cel mai bun răspuns este următoarea constatare: până în prezent (aprilie 2002 – n.m.), pe Dogaru Ion nu l-a întrebat nimeni de sănătate. (“Academia Caţavencu”, nr. 541/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Ce mai făceau foştii comunişti, prin anii 2000, în Oltenia roşie şi ţiganizată”

  1. Universitatea Spiru Haret, cea care a distrus învăţământul superior românesc, a fost fondată de Aurelian Bondrea, pupincuristul Elenei Ceauşescu | A șaptea dimensiune says:

    mai 16th, 2019 at 20:00

    […] Ce mai făceau foştii comunişti, prin anii 2000, în Oltenia roşie şi ţiganizată […]

Adauga un comentariu