În România bananiera a psd-ului, legea e un preş

sâmbătă, noiembrie 1, 2008 9:37

PSDÎn noiembrie 2007, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, s-a răstit la Comisia Europeană, acuzând “agenturili străine” de ingerinţe în problemele justiţiei româneşti. Dar nu domnul Popa poartă întreaga vină a atitudinii sale, ci şi cei care l-au ajutat să ajungă în această mult prea mare funcţie pentru capacităţile sale. Domnia sa nu fusese niciodată judecător, ci a îndeplinit funcţia de consilier personal al domnului Iliescu, “răspunzând” de probleme speciale: securitate şi SRI.

După ce s-a achitat cu brio de sarcinile sale, a fost numit, de acelaşi Ion Iliescu, preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fără să fi fost vreodată magistrat, nici măcar la cea mai neînsemnată judecătorie. Deşi a împlinit frumoasa vârstă de 65 de ani şi, potrivit legii de organizare a magistraturii, trebuia în mod obligatoriu să se pensioneze, Consiliul Superior al Magistraturii i-a prelungit mandatul până la 70 de ani.

Lucrurile stau aidoma cu vicepreşedintele Inaltei Curţi, Lidia Bărbulescu (între timp ajunsă predintele CSM – n.r.), prietenă apropiată a Rodicăi Stănoiu, la care aceasta din urmă trăgea în ospeţie când trecea prin Slatina. Deşi mandatul i-a expirat de mult, Bărbuleasca şade pe el ca boul pe coadă, ca şi cum l-ar fi luat de la început, fără să fi trecut, măcar, prin proba alegerilor. Să li se dea mandate pe viaţă şi transmisibile, ca să nu se mai încurce psd-ul în legile acestei ţări.

Academia Caţavencu, nr.46/2007.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “În România bananiera a psd-ului, legea e un preş”

  1. Omul Viorel Ponta, un caracter infect says:

    iulie 31st, 2014 at 7:50

    […] În România bananiera a psd-ului, legea e un preş […]

  2. Cum au sprijinit politicienii neocomunişti de după 1989 contrabanda cu armament a Republicii România | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 30th, 2018 at 11:53

    […] În România bananiera a psd-ului, legea e un preş […]

Adauga un comentariu