Tardigrade, prototipul de motocicletă electrică care ar putea circula pe Lună

marți, octombrie 26, 2021 8:52

Tardigrade, motocicleta lunara
O companie germană, Hookie, a creat un prototip de motocicletă electrică ce ar putea fi folosit în viitoarele expediţii pe Lună.

Vehiculele lunare precum Perseverance Rover au făcut niște lucruri incredibile, dar sunt prea mici pentru a transporta oameni. Pe de altă parte, roverele lunare mai mari sunt vehicule electrice grele, care ocupă mult spaţiu.

De aceea, ideea specialiştilor companiei din Dresda, Germania, a stârnit interesul celor de la NASA. Cofondatorul companiei Hookie a precizat: “„Un vehicul lunar (ce poate transporta oameni – n.m.) necesită aproape același spațiu ca 3-4 Tardigrade. Greutatea este mult mai mică decât cea a unui vehicul complet din oțel.”

Roverele lunare originale și actuale ale NASA sunt construite din cadre din aluminiu, așa că oțelul nu pare cea mai bună alegere. Cu toate acestea, dacă motocicleta electrică Hookie Tardigrade cântărește mai puțin, dar este mai durabilă datorită construcției din oțel, pare a fi o alegere mai bună.

Tardigrade-ele includ motoare de 10 kW, care ar trebui să se încarce incredibil de rapid și să ofere multă putere. În comparație, rover-ul lunar original al NASA avea patru motoare de 190 W, totalizând o putere de doar 0,76 kW. Deci, Hookie Tardigrade ar fi un upgrade considerabil.

Și, în timp ce o mare parte din acest prototip de motocicletă a fost fabricată din oțel, Tardigrade are cadre din aluminiu tăiate cu laser și un pachet ușor de protecție Kevlar, pentru a menține sistemul de propulsie în siguranță, indiferent de elementele pe care le întâlnește odată ajuns în spațiu.

Design-ul motocicletei electrice Tardigrade are în vedere şi o reparare ușoară, inclusiv anvelopele fără aer cu 12 benzi de rulare din poliuretan imprimate 3D.

Cu siguranță, Tardigrade este un prototip interesant, iar compania a mers până la a-l numi primul concept de motocicletă electrică lunară din lume. Cine știe, poate într-o zi vor lucra cu NASA și o vor pune pe Lună. NASA a experimentat ideea motocicletelor încă din anii 1960, așa că orice este posibil.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu