Tencuiala decorativă de la IdealMIX.ro – o alegere inspirată

vineri, februarie 25, 2022 16:37
Posted in category Diverse

Tencuiala decorativa
Se apropie primăvara, aşa încât unii dintre noi se pregătesc să-şi schimbe aspectul camerelor sau exteriorului casei. Dacă vorbim de interiorul locuinţei, şi despre el o să povestim în cele ce urmează, ar trebui să avem în vedere achiziţionarea de tencuiala decorativa, de preferinţă o tencuiala acrilică armată cu fibre de prolipropilină, rezistentă la mucegai, umezeală şi ciuperci. Mai mult, după uscare acest tip de tencuială prezintă rezistenţă mecanică sporită şi o durabilitate excelentă în timp.

Cum a apărut tencuiala decorativă

Tencuiala decorativă a fost folosită încă din antichitate, chiar dacă pe atunci compoziţia amestecului era alta faţă de cea de astăzi. Se spune că actuala civilizaţie euro-atlantică îşi are rădăcinile în două mari culturi antice: cultura greacă şi cea romană. Ei bine, şi tencuiala decorativă se folosea cu precădere în Roma Antică şi în Grecia Antică. De altfel, capodoperele sculptate din acea perioadă, precum şi interioarele palatelor, aveau parte şi de tencuieli decorative, alcătuite din substanţe disponibile în acele vremuri.

Ca urmare a evoluţiei umanităţii, apare Renaşterea, iar odată cu ea şi schimbările majore din viaţa oamenilor. Aşa încât, în Veneţia, apare un gen nou de tencuială decorativă, numită firesc “tencuială veneţiană”, aplicată în saloanele veneţiene, unele dintre aceste tencuieli decorative rezistând până în zilele noastre. Tot în Veneţia, existau arhitecţi specializaţi în tenculieli deocrative, care încercau tot felul de combinaţii, pentru a mări rezistenţa şi frumuseţea pereţilor supuşi unei tencuieli decorative. În timp, tencuiala decorativă veneţiană a ajuns populară în toată Europa, fiind folosită în toate interioarele palatelor importante din acele vremuri.

Tencuiala decorativă, folosită inclusiv de cele mai mari nume ale Renaşterii, precum Leonardo da Vinci sau Michelangelo Buonarroti, era folosită de trei mari curente, de trei şcoli. Şcoala italiană, caracterizată prin culori vibrante, eleganţă şi rafinament, şcoala franceză, caracterizată prin structuri vizibile, soliditate şi unicitate, şi şcoala olandeză caracterizată prin luminozitate, constructivism şi electicism.

În zilele noastre, tencuiala decorativă a devenit foarte populară, fiind folosită pe scară largă, atât din motive practice – ca soluţie împotriva mucegaiului -, cât şi din motive estetice, de înfrumuseţare. Sunt disponibile pe piaţă sortimente variate de tencuieli decorative, dar nu toate oferă aceeaşi calitate, rezistenţă sau capacitate estetică.

În urmă cu un an, am achiziţionat tencuială decorativă pentru camera de lucru, cea care avea un interior anost, de care voiam să scap, şi sunt foarte mulţumit de cum arată astăzi acel interior. De unde am comandat tecuiala decorativă? De la idealMIX.ro. Ceea ce vă recomand şi vouă. Este o alegere inspirată.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu