Un nou episod din serialul “Cum au furat pesediştii în România”

duminică, septembrie 8, 2019 16:54

PSDVă spuneam acum mai câteva luni că Adrian Ionel, deputat PSD de Iaşi (era în 2003 – n.m.), a participat activ la hăcuirea celui mai ortoman fost IAS din Iaşi. Nu cu mult, ci numai cu două milioane de cocari (dolari – n.m.), care au dispărut subit din IAS. Ei bine, acum (era decembrie 2003 – n.m.), în directă legătură cu cazul, vă povestim că Ion Amarie, şeful PNA (predecesorul DNA – n.m.), a fost şi încă mai este un fin. Da’ fin, fin. Ca să aflaţi cât de fin e, iaca povestea.

Deputatul Ionel a fost acţionar la Agrostar 2000, o societate agricolă din Iaşi. Pe vremea când Ionel era acţionar, Agrostar 2000 a privatizat IAS-ul de care vă spuneam, devenit între timp IAŞI NORD Popricani. Un raport din 2002 al Ministerului Agriculturii arată că privatizarea s-a făcut la un preţ de zece ori mai mic decât ar fi trebuit. Ca urmare, a fost sesizat IGP. Dar să nu ne grăbim, ne-am bucura degeaba, credeţi-mă. Să vă explic. Asociat cu pesedistul Ionel la Agrostar 2000 era unu’, Andrei Panaitescu, bizniţar de Iaşi cu state vechi. Panaitescu ăsta este fostul ginere al propcurorului ieşean Dan Bădărău. Oficial, este fostul ginere. Neoficial, este şi actualul ginere, căci se întâlneşte cu tata-socru cât de des poate. Ca o paranteză, ultima dată s-a întâlnit des când a avut de făcut un împrumut bancar de 100.000 de euroi, pe care l-a garantat cu nişte imobile ale familiei Bădărău.

Dar să nu uităm de ce ne-am strâns aici, la acest text. Între timp, povestea şmenului de la IAŞI NORD Popricani a ajuns la Agenţia Domeniilor Statului (ADS), care supraveghează privatizarea fostului IAS. Iar ADS s-a făcut ca reziliază contractul de privatizare, chestie pe care v-am mai povestit-o acum un timp. Atunci când v-am povestit că ADS a dat şi o hotărâre de Consiliu de Administraţie în acest sens, dar a uitat să o pună în aplicare. Aşa că, fără punerea în aplicare, Panaitescu e în continuare călare pe sau, mai bine spus, sub sacul de bani numit IAŞI NORD. După ADS, PNA Iaşi a stat cât pe ce să ia şi el la puricat fostul IAS. Avea şi motive: o sesizare a Ministerului Agriculturii către IGP, în 2002, o reziliere de contract la ADS şi o gaură de 2 milioane de coco în care e implicat un deputat PSD, şi anume Adrian Ionel. Şi, astfel, o întrebare a ajuns, timid, parcă spre a nu deranja, pe masa lui Ion Amarie, şeful PNA. Care Amarie v-am prevenit că a fost şi e un fin. Şi ca să vă daţi seama cât de fin e acest om, aflaţi că e fin al lui Bădarău. Fin de cununie. Dar nu-i nimic rău în asta, căci fiecare fin trebuie să aibă un naş, aşa cum afacerile ilegale ale pesediştilor, pe care le ocoleşte PNA-ul, au drept naş pe însuşi şeful PNA, Ion Amarie. (“Academia Caţavencu”, nr. 629/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

One Response to “Un nou episod din serialul “Cum au furat pesediştii în România””

  1. Minciuna şi secretomania – sufletul nepieritor al comunismului | A șaptea dimensiune says:

    noiembrie 8th, 2019 at 9:32

    […] Un nou episod din serialul “Cum au furat pesediştii în România” […]

Adauga un comentariu