Un oficial NASA afirmă că oamenii vor trăi pe Lună până în 2030

sâmbătă, noiembrie 26, 2022 18:37

Luna

De zeci de ani, oamenii au visat să trăiască și să lucreze în spațiul cosmic. Cu toate acestea, aceste ambiții nu s-au realizat din zilele de glorie ale cursei spațiale de la mijlocul secolului al XX-lea. De la sfârșitul programului Apollo, ambițiile omenirii în spațiul cosmic au fost limitate la orbita apropiată a Pământului.

Dar asta este pe cale să se schimbe, potrivit lui Howard Hu, șeful programului spațial lunar Orion al NASA. Într-un interviu acordat BBC săptămâna aceasta, Hu a spus: „Vom trimite oameni la suprafața Lunii, iar ei vor trăi pe acea suprafață și vor face cercetări ştiinţifice”. El a continuat spunând că, odată ce sistemele programului Artemis s-au dovedit sigure, anticipează că oamenii vor trăi pe Lună cu normă întreagă „în acest deceniu”.

Programul Artemis și-a lansat prima călătorie pe Lună la începutul acestei luni, cu sonda spațială Orion. În timp ce această primă misiune este fără echipaj, Artemis II, care este programată pentru 2024, este de așteptat să aibă astronauți la bord pentru un alt zbor lunar. Și Artemis III, planificată pentru 2025, va readuce oamenii pe suprafața Lunii, pentru prima dată de la misiunea Apollo 17 din 1972.

Se anticipează că alte misiuni Artemis vor extinde prezența umană pe Lună și, în cele din urmă, vor construi o Stație Lunară, care va deschide drumul spre prezenţa omului permanent pe Lună.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: , ,

Adauga un comentariu