Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III)

miercuri, noiembrie 12, 2008 19:39

PSDPSD are echipă, are valoare şi doctoranzi în Drept care habar nu au de legislaţia românească. Teodor Filipescu, senator PSD de Ilfov, nu şi-a mai declarat veniturile din activitatea de parlamentar din anul 2006, încălcând astfel Legea declaraţiilor de avere.

Ca să nu mai piardă timpul cu declararea veniturilor, în decembrie 2006 el a depus la Senat o declaraţie de avere goală, menţionând la sfârşitul acesteia că a avut venituri “din indemnizaţia de senator”. Atât şi nimic mai mult despre veniturile sale.

Întrebat de ce nu şi-a declarat veniturile sale, acesta a răspuns: “Ce venituri am avut ? Păi, p-alea (veniturile obţinute din activitatea de parlamentar – n.r.) le-am declarat”. I-am explicat domnului Filipescu că în declaraţia sa nu apare nici un venit.

Filipescu a bravat în continuare: “Cum să nu, dom’le? Le-am scris cu mâna mea şi am şi semnat. Era la mintea cocoşului şi era un act public oricum”. Se pare, totuşi, că păsărica domnului Filipescu are minte cam puţină. Şi îi mai şi place să mintă. Păsăricii, adică. I-am spus din nou că nu există venituri în actul public şi l-am întrebat dacă există posibilitatea să se fi produs vreo greşeală la completarea declaraţiilor de avere. “Nu e exclus. Probabil din neatenţie. Dacă am omis, nu ştiu, trebuie să mă uit”, a declarat Teodor Filipescu.

Dacă nu aţi fost atenţi până aici, vorbim despre aceleaşi venituri despre care la început senatorul spunea că au fost declarate. Parlamentarul PSD se află pe lista celor împotriva cărora “Academia Caţavencu” a depus sesizare penală din cauza modului în care au ales să completeze declaraţiile de avere.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr. 47/2007.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III)”

 1. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (IV) | A șaptea dimensiune says:

  august 1st, 2015 at 15:10

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III) […]

 2. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (V) | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2015 at 13:31

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III) […]

 3. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (VI) | A șaptea dimensiune says:

  august 3rd, 2015 at 12:44

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III) […]

 4. Lupul în haine de oaie | A șaptea dimensiune says:

  august 4th, 2015 at 8:15

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III) […]

Adauga un comentariu