Unde găsim hrană pentru albine

marți, decembrie 1, 2020 9:22
Posted in category Diverse

Apis Blaj“Dacă ar dispărea albinele, ar dispărea şi viaţa pe pământ”, spunea Albert Einstein. Şi ce multă dreptate avea geniul secolului XX şi unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă (poate chiar cel mai mare) din toate timpurile. Evident, pentru a produce miere, albinele trebuie hrănite. Dar unde putem comanda hrană pentru albine? Ei bine, am găsit acest site cu hrana pentru albine şi practic nu mai trebuie să-mi fac griji în această privinţă.

Acolo am găsit o ofertă diversă, ce acoperă cam tot ce este important în hrana albinelor. Mai mult, preţurile sunt accesibile şi tot acolo găsim, în afară de hrană pentru albine, şi tot ce ne trebuie din domeniul apiculturii. Pentru mine a fost o surpriză plăcută să descopăr acest site unde pot comanda orice am nevoie pentru stupii mei. Dar haideţi să vedem şi câteva exemple de produse pe care le putem comanda.

Feed-Bee – înlocuitor de polenFeed-Bee – înlocuitor de polen, în saci de 10 kg, care conţine doar elemente vegetale, fiind ideal pentru stimularea de primăvară a albinelor sau pregătirea pentru iarnă. Se poate folosi, în turtă sau sirop, timp de şase săptămâni, în cazul unui deficit de polen, în cele două perioade. Utilizarea produsului va avea ca rezultat consolidarea de puiet şi stimularea reginei. Este un produs natural, care nu conţine coloranţi artificiali, conservanţi artificiali, medicamente sau produse chimice. Şi nu influenţează calitatea mierii.

Ultra-Bee – hrană proteică albineUltra-Bee – hrană proteică pentru albine este produs în SUA, fiind unul dintre cele mai bune ingrediente ce conţine aminoacizi, vitamine benefice, lipide şi minerale, care sunt esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a familiilor de albine. Folosirea produsului va conduce la creşterea explozivă a cantităţii de puiet, la sfârşitul iernii şi începutul primăverii, precum şi o stare mai bună de sănătate în familia de albine. Se recomandă folosirea produsului la sfârşitul verii şi începutul toamnei, atunci când când sursa de polen este scăzută.

Pentru cei interesaţi, iată şi datele de contact ale firmei unde pot comanda orice produs din domeniul apiculturii, S.C. Apis S.R.L. (aşa se numeşte firma) fiind cel mai mare depozit de echipamente apicole din România.

Adresă: Blaj, jud. Alba, str. Gheorghe Bariţiu, nr. 32

Telefon: 0745 582 990 sau 0758 083 784

E-mail: apis.blaj@gmail.com

E-mail comenzi: comenzi@apis-blaj.ro

Curiozităţi din lumea albinelor

Lumea fascinantă a albinelor continuă să-i impresioneze pe oameni. Albinele – singurele insecte care produc hrană pentru om – au o viaţă socială activă, fiind insecte incredibile, ca şi furnicile. Iată, mai jos, câteva curiozităţi din lumea albinelor.

  • În stupi există şi trântori, precum şi într-o societate umană. Trântorii trăiesc doar pentru a se împerechea cu regina. Sunt şi din ăştia printre oameni. Ei, şi acum urmează partea interesantă. Dacă hrana din stup se împuţinează, albinele îi dau afară din stup pe trântori. Îi gonesc pur şi simplu. “Hai, pa, la muncă, leneşule!” N-ar fi rău să facă şi oamenii la fel.
  • Mierea nu are un termen de garanţie, deoarece nu se strică. După un timp ceva mai îndelungat, mierea se zahariseşte, dar se poate consuma în continuare. De alfel, în ceaiul de dimineaţă, nişte miere zaharisită este o alegere ideală.
  • Mierea absoarbe umezeala şi are proprietăţi antiseptice (adică previne ori înlătură infecţiile microbiene şi împiedică putrefacţia), de aceea era folosită în războaie pentru tratarea rănilor.
  • Aţi auzit de multe ori expresia “luna de miere”. Desigur, cu toţii ne gândim ce dulce este acea lună, mai ales când eşti la începutul căsătoriei. Dar ştiţi de unde provine expresia? Din folclorul nordic, acolo unde tinerii căsătoriţi consumau, prin tradiţie, timp de o lună, câte o ceaşcă de mied, o băutură îndulcită cu miere.
  • Echilibrul naturii depinde în foarte mare măsură de albine. Acestea sunt responsabile de polenizarea plantelor, polenizare fără de care nu ar fi posibilă viaţa vegetală.
  • Mierea conţine un antioxidant puternic, care ajută creierul să funcţioneze mai bine, adică devenim mai inteligenţi dacă suntem consumatori de miere de albine.
  • Albinele sunt singurele specii de pe pământ care nu fac rău plantelor şi animalelor, ci aduc beneficii imense naturii.
  • Pentru a produce un kilogram de miere, o albină ar trebui să viziteze câteva milioane de flori şi să parcurgă o distanţă egală cu circumferinţa Pământului, adică aproximativ 40.000 de kilometri.
  • Albinele lucrătoare au o durată de viaţă scurtă, de aproximativ 30 de zile. Trântorii mor imediat după împerecherea cu regina. Regina poate trăi până la cinci ani, fiind singura care depune ouă, fiecare ou cântărind de două ori mai mult ca ea.

Lumea albinelor este o lume fascinantă şi noi, oamenii, avem obligaţia să protejăm şi să întreţinem aceste insecte minunate, fără de care viaţa pe pământ ar fi imposibilă.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu