Va fi lansat Windows 12 în 2024?

vineri, decembrie 22, 2023 7:22
Posted in category IT

Windows 12Deşi Microsoft nu a prezentat oficial nicio confirmare, există scurgeri de informaţii care sugerează că următoarea versiune a popularului sistem de operare Windows va fi lansată în 2024, undeva în a doua parte a anului, la trei ani de la lansarea celei mai noi versiuni curente, Windows 11.

Cea mai radicală schimbare la noul sistem de operare Microsoft, Windows 12, se pare că va fi prezenţa masivă a funcţiilor AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), ştiut fiind faptul că deja în sistemele de operare Windows 10 şi Windows 11 funcţia Copilot AI este prezentă. De asemena, Windows 12 ar trebui să cuprindă şi caracteristici AI legate de procesarea vorbirii şi a imaginii.

Dar inteligenţa artificială nu se limitează doar la partea software a Windows. Nu este uitată nici partea hardware, acolo unde noile PC-uri compatibile cu Windows 12 vor include unităţi de procesare neuronală optimizate pentru caracteristici AI.

Deşi trecerea la Windows 11 a însemnat şi schimbări majore ale configuraţiei hardware, fiind eliminate părţile hardware depăşite, se pare că trecerea la Windows 12 va fi mai lină în ceea ce priveşte componentele hardware ale calculatorului. Microsoft va menţine probabil caracteristicile din Windows 11 cu schimbări minore.

Specialiştii mai presupun că că Windows 12 va adăuga o bară de căutare plutitoare și va muta unele elemente din bara de activități în partea de sus a ecranului, făcând experiența Windows mai asemănătoare Mac-ului.

Mai există voci care presupun că numele viitorului sistem de operare marca Microsoft nu va fi Windows 12, ci Windows Copilot.

În ce priveşte rularea aplicaţiilor Android pe Windows 12, pare greu de crezut că Microsoft va face ceva în această privinţă, având în vedere rivalitatea aproape eternă între Google şi Microsoft.

Aşadar, plecând de la aceste speculaţii, vom vedea împreună cum arată viitorul sistem de operare al Microsoft, cu numele Windows 12 sau alt posibil nume.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu