Cum putem utiliza Microsoft Copilot (fostul Bing Chat)

sâmbătă, noiembrie 18, 2023 14:16
Posted in category IT

Microsoft CopilotDe când OpenAI a lansat ChatGPT în toamna anului 2022, Microsoft a devenit unul dintre cei mai mari investitori ai companiei. Cu toate acestea, în loc să investească în popularul chatbot de inteligență artificială (AI), Microsoft a folosit aceste investiții pentru a-și dota propriul motor de căutare, Bing, cu AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială). Acum, gigantul IT a dat motorului de căutare Bing, alimentat de AI, un nou nume și un nou site, Copilot, deși rămâne opțiunea de a utiliza formatul tradițional de căutare Bing. Utilizatorii pot apela la Copilot și pot pune întrebări, încărca imagini și pot solicita imagini generate de AI, la fel cum pot cu ChatGPT.

Deseori denumit „noul Bing” sau „Bing Chat”, noul Copilot diferă foarte mult de concurentul său mai popular, ChatGPT. Vom explora mai jos cum să utilizați Copilot și diferitele moduri în care îl puteți accesa.

Cum se utilizează Microsoft Copilot

De ce veți avea nevoie. Pentru a folosi Copilot, aveți nevoie de un cont pentru a accesa funcția de chat. Utilizatorii pot folosi un cont Microsoft sau un Entra ID. Deocamdată, Copilot este disponibil doar pentru browser-ele Microsoft Edge și Google Chrome, pe sistemele de operare Windows și Mac OS.

1. Conectați-vă la noul site web Copilot

Accesați Copilot.Microsoft.com și faceți clic pe Sign in (Conectare). Rețineți că aveți nevoie de un cont Microsoft sau de un ID Entra pentru a vă autentifica.

2. Începeți să utilizați Microsoft Copilot

După ce v-ați conectat, puteți începe să vă adresați întrebărilor chatbot-ului Microsoft Copilot. Introduceți solicitările în zona de text din partea de jos a ecranului și trimiteți-le la Copilot.

3. Aflați cum funcționează noul Microsoft Copilot

Chatbot-ul Microsoft Copilot diferă ușor de ChatGPT, cel mai popular chatbot AI. Deşi solicitările în conversații se introduc într-un mod similar, formatul răspunsurilor, stilul conversațional și interfața cu utilizatorul sunt toate diferite.

Iată o descriere detaliată a interfeţei Microsoft Copilot.

Zona de text: partea de jos a ecranului are o zonă de text în care puteți introduce solicitările și întrebările pentru Copilot.

Adăugați o imagine: Microsoft le permite utilizatorilor să încarce o fotografie pentru ca chatbot-ul Copilot să o proceseze folosind AI, la fel cum fac Google Lens și GPT-4.

Microfon: dacă preferați să utilizați microfonul dispozitivului în loc de tastatură pentru a-i oferi bot-ului Copilot solicitările, puteți face click pe microfonul din zona de text pentru a vorbi cu chatbot-ul AI.

Subiect nou: Când faceți click pe New topic (Subiect nou), Copilot va șterge conversația anterioară și vă va solicita să treceți la una nouă.

Surse: Copilot funcționează ca un motor de căutare conversațional bazat pe inteligență artificială și, deși nu vă oferă răspunsuri într-un format de listă, așa cum ar face un motor de căutare, își adună majoritatea răspunsurilor de pe web, datorită motorului de căutare Bing. Când primiți un răspuns la o solicitare, Copilot va lista toate sursele și link-urile sub balonul de mesaje.

Întrebări ulterioare sugerate: după ce primiți un răspuns de la Microsoft Copilot, acesta va genera sugestii pentru diferite întrebări ulterioare pe care le puteți utiliza. De exemplu, dacă îl întrebați pe Copilot „Ce culoare este cerul?”, acesta poate sugera întrebările ulterioare „Este cerul albastru pe alte planete?” sau „Cum afectează poluarea culoarea cerului?”.

Stilul de conversație: Microsoft Copilot este programat să ofere un răspuns mai uman la o interogare decât un motor de căutare, astfel încât oferă trei formate pentru răspunsuri – mai creativ, mai echilibrat și mai precis. Fiecare dintre aceste formate este autodescriptiv: alegerea „mai creativ” îți va oferi răspunsuri originale și imaginative și poate genera și imagini; „mai echilibrat” este similar ca ton cu ChatGPT, un chat informativ și prietenos cu un răspuns asemănător omului; iar „mai precis” va oferi răspunsuri concise și directe.

Contor prompt (Prompt counter): când Copilot răspunde la o interogare în cadrul unei conversații, veți vedea un număr care vă ajută să țineți cont de câte răspunsuri ați primit. Există o limită de 30 de răspunsuri pe conversație.

Butoanele Like, dislike, copy şi export buttons (Îmi place, nu-mi place, copiați și exportați): când scanați ecranul, veți observa probabil aceste butoane sub fiecare răspuns de la Microsoft Copilot.

Întrebări frecvente

Ce poate face Microsoft Copilot?

La fel ca ChatGPT, Microsoft Copilot poate genera text conversațional, poate compune eseuri, poate crea scrisori, poate rezuma conținut, scrie cod și poate răspunde la întrebări complexe. Dar, spre deosebire de versiunea gratuită a ChatGPT, Copilot are acces la internet, permițându-i să ofere răspunsuri actualizate la evenimentele curente.

Versiunea gratuită a ChatGPT este instruită doar pe date până în anul 2021, așa că nu poate oferi răspunsuri legate de evenimente și evoluții mai recente. Aceasta înseamnă că chatbot-ul Copilot vă poate oferi răspunsuri despre evenimentele care au avut loc ieri, în timp ce ChatGPT nu ar ști despre ceva ce s-a întâmplat anul trecut, cu excepția cazului în care aveți un abonament ChatGPT Plus.

Pe lângă accesul la internet, Copilot poate folosi AI pentru a genera imagini în fereastra de chat. Am testat această caracteristică și încă are erori atunci când este folosită în fereastra de chat reproiectată. De obicei, tot ce trebuie să faceți este să îi cereți să creeze o imagine și să descrie ce caracteristici doriți să aibă fotografia, iar aceasta va genera o imagine imediat. De asemenea, poate procesa imaginile pe care le încărcați în chat pentru a vă oferi informații despre ele, cum ar fi identificarea speciilor de plante.

Cum pot accesa Microsoft Copilot?

Chatbot-ul Microsoft Copilot AI este accesibil prin intermediul site-ului web Copilot.Microsoft.com din browserele Chrome și Edge din Windows sau MacOS. Utilizatorii au nevoie de un cont Microsoft sau Entra ID pentru a se conecta.

Se poate folosi noul Microsoft Copilot pe mobil?

Chatbot-ul Microsoft Copilot este încă accesibil prin aplicația mobilă Bing, dar puteți începe o conversație pe web și puteți scana un cod QR pentru a continua în aplicația mobilă.

Microsoft Copilot folosește ChatGPT?

Copilot folosește GPT-4 pentru a avea conversații cu utilizatorii săi. Noul Copilot este singura modalitate de a folosi gratuit GPT-4 în acest moment, iar Microsoft susține că integrarea cu cel mai recent model GPT face Copilot (fostul Bing Chat) mai puternic și mai precis decât ChatGPT.

Versiunea GPT-3.5 a modelului de limbaj OpenAI alimentează ChatGPT. Când GPT-4 a devenit disponibil pe scară largă printr-o versiune actualizată a ChatGPT, a fost prin serviciul de abonament al OpenAI, ChatGPT Plus, care costă 20 USD lunar.

GPT-4, cel mai recent LLM (Large Language Model – model de limbă mare) al OpenAI, este disponibil printr-un abonament lunar sau Microsoft Copilot. Acesta din urmă folosește GPT-4 și funcționează mai mult ca un motor de căutare alimentat de AI într-un format conversațional, altfel decât ChatGPT.

Microsoft Copilot oferă răspunsuri greșite?

La fel ca ChatGPT și alte LLM-uri, noul Copilot este predispus să ofere şi informații greșite. Majoritatea rezultatelor oferite de Copilot ca răspunsuri sunt extrase din surse online și știm că nu putem crede tot ce citim online.

În mod similar, chatbot-ul Copilot poate genera răspunsuri fără sens, fără legătură cu întrebarea inițială, cunoscute și sub numele de halucinații. Este important să luați măsuri de precauție atunci când aveți conversații cu chatbot-ul AI, cum ar fi să nu vă împărtășiți niciodată informațiile personale (private) și să nu vă bazați niciodată doar pe acestea pentru informații medicale.

Microsoft Copilot este disponibil acum?

Platforma Bing Chat a fost disponibilă doar pe o listă de așteptare de la lansarea sa la începutul acestui an. Microsoft a acordat acces larg tuturor utilizatorilor Microsoft Edge cu ceva timp în urmă, cu sau fără un cont valid. Microsoft Copilot este disponibil pe bază de previzualizare, astfel încât utilizatorii îl pot încerca acum.

Cum este Microsoft Copilot diferit de un motor de căutare?

În comparație cu un motor de căutare, cea mai mare diferență dintre Copilot și alte chatbot-uri AI este tonul conversațional în redarea rezultatelor căutării, datorită LLM-ului. Formatarea inteligentă a rezultatelor căutării într-un răspuns la o anumită întrebare face mai ușoară găsirea rezultatelor online.

Dincolo de capabilitățile de căutare pe care le are deja motorul de căutare standard Bing, Copilot este un chatbot AI care poate face multe alte lucruri, asemănătoare cu ChatGPT. Atât Copilot, cât și ChatGPT, de exemplu, pot genera text, cum ar fi un eseu sau o poezie, pot scrie cod sau pot pune întrebări complexe și pot întreţine o conversație cu întrebări ulterioare.

Există un Bing Image Creator?

Microsoft a lansat, de asemenea, Bing Image Creator ca parte a instrumentelor sale AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială). Este accesibil prin Microsoft Copilot sau pe cont propriu accesând Bing.com/Create.

Microsoft folosește DALL-E, un generator de imagini inteligent de la OpenAI. Acest chatbot este disponibil ca instrument independent sau în cadrul Copilot, deoarece utilizatorii pot oferi chatbot-ului Copilot o solicitare pentru a crea imagini într-un chat existent, în loc să acceseze un site separat.

Microsoft Copilot este gratuit?

Chatbot-ul Copilot nu este doar complet gratuit, ci și cel mai bun mod de a previzualiza gratuit GPT-4 chiar acum. Puteți folosi chatbot-ul Copilot pentru a pune întrebări, pentru a obține ajutor la o problemă sau pentru a căuta surse de inspiraţie, dar sunteți limitat la 30 de interogări per interacțiune.

Există o listă de așteptare pentru noul Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot nu are o listă de așteptare, utilizatorii o pot accesa acum, cu condiția să îndeplinească cerințele de browser și de cont detaliate mai sus.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu