Valer Dorneanu: traseul unui KGB-ist cocoţat în scaunul de preşedinte al CCR

duminică, iunie 3, 2018 9:16

Valer DorneanuValer Dorneanu, omul KGB-istului criminal Ion Ilici Iliescu

 • Valer Dorneanu ajunge în 1990 consilier al lui Ion Iliescu, asasinul “emanat” al Revoluţiei din 1989, după o carieră de 22 de ani ca procuror comunist cu relaţii speciale cu Securitatea (ancheta disidenţii politici), având acoperirea de expert jurist în legislaţia muncii.
 • A fost mai mult decât loial şi obedient nucleului KGB din PCR, FSN, FDSN, PDSR şi, în sfârşit, PSD.
 • Pentru misiunile sale de sabotare a occidentalizării şi democratizării României, bătrânul KGB-ist a fost răsplătit cu mandate de deputat, cu preşedenţia Camerei Deputaţilor, cu poziţia de Avocat al Poporului, în două rânduri, şi cu numirea în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în anul 2013, pentru o perioadă de 9 ani.
 • Actualul preşedinte CCR a fost profund implicat în “lovitura de stat din vara anului 2012”. Atunci, alianţa USL, inspirată şi susţinută de securistul care a furat banii din contul lui Ceauşescu, Dan Voiculescu, a reuşit să formeze o majoritate parlamentară şi a câştigat puterea politică, iniţial fără alegeri, în final suspendându-l pe preşedintele României de la acea dată.
 • USL a avut un plan de răsturnare a ordinii constituţionale şi de preluare a puterii, plan pe care l-a pus în aplicare într-un ritm halucinant, cu ajutorul neprecupeţit al conservei ruseşti Valer Dorneanu. Într-o singură zi noua majoritate a schimbat preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, a trecut Monitorul Oficial din subordinea forului legislativ în subordinea Guvernului (forul executiv) şi, de atunci, aşa a rămas. E unul dintre motivele pentru care o ordonanţă de urgenţă, adoptată pe furiş, poate fi publicată la ora 1 noaptea în Monitorul Oficial, cum s-a întâmplat ci celebra Ordonanţă 13.
 • Victor Ponta, prim-ministru la acea dată, a revocat Avocatul Poporului, pe Gheorghe Iancu, şi l-a numit pe Valer Dorneanu, scriitorul de legi cu dedicaţie pentru infractorii din PSD. Strategia a fost cea de anihilare a Curţii Constituţionale. Printr-o simplă ordonanţă de urgenţă, necontestată de Valer Dorneanu, a suspendat atribuţia CCR de a se pronunţa pe hotărâri ale Parlamentului. A rămas doar un aviz consultativ. Această ordonanţă avea legătură cu procesul de suspendare a preşedintelui României care se putea face, în noul context, doar prin simplul vot al majorităţii parlamentare, fără a mai exista cenzură din partea CCR. O modificare care a slăbit puternic statul de drept din România. A fost fragilizat votul popular, făcând mandatul preşedintelui dependent de voinţa majorităţii parlamentare.
 • Dorneanu a respins sesizarea făcută de Avocatul Poporului pe ordonanţa 13, după ce a respins pe bandă rulantă sesizările de conflict constituţional depuse de CSM şi de preşedintele Iohannis justificând mizeria prin faptul că “ordonanţa a fost abrogată şi nu putem accepta sesizarea pentru că abrogarea a intervenit după sesizarea noastră”. Această respingere a venit a doua zi după ce CCR a refuzat să constate conflictul constituţional dintre CSM şi Guvern şi dintre preşedinte şi Guvern pe tema aceleiaşi ordonanţe.
 • Deşi a declarat că “Nu orice conflict dintre autorităţi îmbracă condiţia unui conflict juridic de natură contituţională. Doar acel conflict întruneşte elementele unui conflict de natură constituţională în care părţile îşi arogă puteri, atribuţii, competenţe din sfera de activitate a celorlalte autorităţi sau când o autoritate îşi declină competenţa şi nu îşi exercită rolul pe care îl are potrivit obligaţiilor sale sau refuză să-şi îndeplinească un asemenea rol. În situaţia de fapt, noi am constat că nu există un asemenea conflict nici între autoritatea judecătorească şi Guvern, nici între Parlament şi Guvern”, Dorneanu se contrazice pur şi simplu atunci când un alt agent străin, agentul AVO Tăriceanu, a sesizat un posibil conflict constituţional între Ministerul Public (Procuratura) şi Guvern, afirmând de data aceasta că “s-au întrunit elementele unui conflict juridic”, în viziunea CCR.
 • Pentru conserva KGB-istă, faptul că anchetatorii cercetează membrii şi angajaţii Guvernului în ce priveşte legalitatea acţiunilor de adoptare a unei ordonanţe care dezincrimina o infracţiune reprezintă conflict între procurori şi Guvern, dar ca un ministru al Justiţiei minte că are toate avizele, consultă CSM după adoptarea unui act legislativ, deşi era obligat să primească un punct de vedere, fie el şi consultativ, nu reprezintă conflict, demonstrează cu prisosinţă reaua credinţă şi complicitatea în siluirea Justiţiei.
 • Fără să se mai ascundă, zilele astea, Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, participă la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Petersburg, Rusia, un eveniment organizat cu sprijinul Ministerului rus al Justiţiei şi al Kremlinului, deşi Ministerul român de externe i-a recomandat să nu meargă. Ca o scuză penibilă, Dorneanu susţine că obiecţiile MAE au fost lămurite înainte de plecare, informaţie care nu a fost clarificată până în acest moment, iar sursele noastre susţin că, de fapt, nu s-a ajuns la nicio concluzie, însă Dorneanu tot a plecat.
 • Vizita şefului Curţii Constituţionale în Rusia vine într-un moment în care partenerii occidentali ai României continuă să impună sancţiuni Rusiei, care sub conducerea lui Vladimir Putin a anexat Crimeea şi a intervenit militar în Siria.

(Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Valer Dorneanu: traseul unui KGB-ist cocoţat în scaunul de preşedinte al CCR”

 1. Un cetatean says:

  februarie 15th, 2020 at 13:06

  Pai si de ce e in continuare in conducerea CCR? Sa nu ziceti ca….mandatul….inca 2 ani, etc. Asemenea specimene trebuiesc extrase de catre multime si linsati (omorati cu pietre). Cam asta ar trebui sa se intample cu toti coruptii, slugile si slugoii psd-ului care distrug aceasta tara

Adauga un comentariu