ZileSiNopti.ro, daca vrei informatii despre evenimente si locuri importante din Romania

duminică, iulie 12, 2015 8:48
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniEleanor Roosevelt, o activistă americană pentru drepturile omului, spunea/scria: “Mințile ilustre discută idei, inteligențele medii discută evenimente, iar mințile reduse îi discută pe alții”. Cum iluștri nu suntem (să mă ierte cei iluștri care citesc acest material), dar nici nu avem minți reduse, o să povestim despre evenimente, evenimentul fiind, ne spune DEX-ul, o întâmpare importantă din viața socială ori particulară.

Cinematograful nu se compară cu televizorul sau monitorul calculatorului

Știm cu toții, cel puțin așa sper, că oricât de performant ar fi un televizor sau monitorul unui computer, acestea sunt departe de a asigura ambientul unui cinematograf. Un film văzut la cinematograf îți rămâne în memorie o lungă perioadă de timp. Vizual, și nu numai, impactul vizionării unui film la cinematograf este uriaș în comparație cu același tip de efect, dar obținut la televizor sau la monitorul PC-ului. Atunci când avem un moment liber este bine să nu ratăm șansa de a merge la cinema, deși există și alte alegeri, după cum vom vedea mai jos.

Ieșirea la un concert, un balsam pentru suflet

O altă posibilă alegere pentru ieșirile noastre periodice peste un concert. Din fericire, mai ales pentru cei din București, aproape zilnic sunt concerte, în locații diverse. Este imposibil să nu găsim un concert pe care să-l alegem cu sufletul. Muzica, acest remediu fără rival pentru desăvârșirea sentimentelor noastre, poate fi trăită cu adevărat doar la un concert. La fel ca și în cazul filmului, orice muzică ascultată acasă nu se poate compara cu muzica ascultată “live”, în prezența artiștilor care o interpretează. Doar acolo, alături de prieteni, vibrează cu adevărat sufletul nostru, uităm de problemele curente, alunecăm într-o zonă a puritătii simțurilor, care ne încarcă bateriile.

Vizitarea unei expoziții, o altă alegere importantă

Într-o lume tot mai agitată, în care timpul pare inamicul nostru numărul 1, popasul într-o expoziție, unde timpul pare suspendat, iar noi intrăm într-o zonă atemporală, ar fi o altă variantă pentru zilele noastre libere. Și ce poate fi mai relaxant decât să-ți încălzești sufletul privind și admirând opere de artă, în care te regăsești cu tot ce ai mai înalt sufletește, în care recompui frumusețea divizată în cotidianul zilelor anoste dominate de treburile curente.

Cum aflam informatii despre evenimentele importante

Pentru a alege în cunoștință de cauză, trebuie să fim informați. Toate detaliile despre evenimentele importante ale momentului și ale viitorului apropiat le găsim aici. Pentru a vedea ce filme noi rulează în România, merg la program cinematografe și acolo găsesc toate informatiile de care am nevoie.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu