Cum a fost jefuita Romania, de catre ciuma rosie, prin metoda MEBO

miercuri, ianuarie 10, 2018 12:17

PSDOrgasmele capitaliste ale salariaţilor întreprinderilor de stat teleportaţi în acţionari, graţie metodei MEBO implementată de PDSR = PSD = ciuma roşie, s-au dovedit a fi făcături ordinare pentru trupul clasei muncitoare. Producător şi proprietar, muncitorul român s-a crezut deja milionar celebru, trezându-se brusc din somnul raţiunii când a văzut că acţiunile lui poposesc în buzunarul directorului.

Pepenel a dat MEBO la tot Cîmpulungul

Legendă vie a metodei MEBO, Gheorghe Luigi Pepenel s-a înşurubat după privatizarea S.C. CIMUS S.A. Cîmpulung Muscel (fabrică de ciment), avansând din director în acţionar majoritar, bineînţeles cu cumul de funcţii. Scandal de zeci de milioane de dolari, cu angajaţi ai combinatului ce scriu (era august 1999 – n.m.) de zor la Poliţie cum că au fost înşelaţi.

Gheorghe Pepenel (37,18%), Elena Dumitru (22,23%), persoană din Bucureşti (peste 30%) – ăsta ar fi CIMUS S.A. în cifre şi persoane.

Foştii salariaţi ai combinatului acuză pe Pepenel şi Elena Dumitru că i-au înşelat în momentul privatizării, luându-le cu japca acţiunile. Ba mai mult, director economic şi vicepreşedinte al C.A., Elena Dumitru pune palma pentru soţul ei la licitaţia activului Var-Var hidratat, câştigătorul, după ce s-a procedat la o scădere cu 30% a preţului, găsindu-se în persoana jumătăţii doamnei director, pe nume Ştefan. Fabrica de var aparţinea atunci de S.C. CIMUS S.A., întreprindere de stat, şi a devenit proprietate particulară, la fel ca şi terenul aferent în suprafaţă de 11.834 mp, al cărui preţ a fost inclus în cel al fabricii, ajungându-se la această înţelegere ulterior încheierii contractului de vânzare-cumpărare.

Documentele arată că dom’ Pepenel a intrat în posesia unui număr de 775.345 acţiuni, împrumutând bani fără a-i restitui la termenul stabilit şi că i-a păcălit pe unii angajaţi ai CIMUS în derularea procesului de privatizare. Posesoare de 526.156 acţiuni, directorul economic Elena Dumitru este în aceeaşi barcă cu Pepenel. Elena şi Pepenel nu-s oricine. O acţiune la CIMUS valorează 40 de dolari (pe atunci nu exista euro – n.m.). Tabla înmulţirii ne-arată că, vânzându-şi acţiunile, cei doi ar încasa peste 50 de milioane de dolari. Tot să trăieşti. Pentru aducere aminte, scriem aici că Luigi Pepenel este o mai veche cunoştinţă a Justiţiei, implicat într-o cauză penală în 1996 pentru abuz, deturnare de fonduri, înşelăciune, fals şi uz de fals. Cazul a fost clasat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ploieşti.

Mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai CIMUS îi acuză pe Gheorghe Luigi Pepenel şi Elena Dumitru că i-au forţat, prin înşelătorie, să renunţe la împrumuturile pe care le aveau la BCR şi FPS pentru a-şi cumpăra acţiunile, luându-le în acest fel acţiunile gajate. Sima Ştefan Gheorghe, adresându-se prim-procurorului României, denunţă că numai lui i-au fost furate acţiuni în valoare de 200 milioane de lei.

”În anul 1995 (în plină guvernare PDSR = PSD = ciuma roşie – n.m.), SC CIMUS SA a fost privatizată prin metoda MEBO. S-a înfiinţat Asociaţia Salariaţilor PAS – CIMUS SA şi majoritatea salariaţilor au devenit acţionari. Fiecare acţionar a depus un număr de acţiuni provenite din certificate de acţionar şi am contractat anumite credite în diferite sume, conform contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiat cu FPS (Fondul Prorietăţii de Stat – instrument al Mafiei de a distrus România – n.m.) Creditul (împrumutul contractat) urma să fie rambursat de PAS în termen de 10 ani cu o dobândă de 6,5% anual. Fiecare trebuia să dăm 20% cash, fapt ce a făcut ca PAS-ul, în numele fiecărui acţionar, să facă un împrumut la BCR cu dobândă de 6,5% anual. Eu am făcut un împrumut de 200.000.000 de lei”, declară Sima. Fără să renunţe la împrumut şi fără a i se solicita rambursarea lui, în momentul privatizării a fost anunţat că împrumutul lui a fost luat o parte de Pepenel, iar o alta de Dumitru Elena. Foarte simplu.

Din aventurile lui Pepenel cu lumea afacerilor cu ciment se naşte în 1998 TECNOCIM SA, societate comercială cu capital privat, cifrat la 3.492.776.160 lei. Activitatea principală o reprezintă fabricarea produselor din ipsos, beton şi ciment, iar printre activităţile secundare se află comerţul şi serviciile. Printre acţionari persoane fizice îi găsim pe Pepenel şi pe Elena Dumitru, însă 70,9% dintre acţiunile TECNOCIM sunt deţinute de CIMUS SA. Cum poate participa CIMUS la crearea unei întreprinderi concurente, având acelaşi obiect de activitate, în care să fie acţinar majoritar? Administratorii de la TECNOCIM nu pot fi şi administratori la CIMUS. Mare şmecher, dom’ Pepenel!

Din dorinţa de-a acapara cât mai mult, lui Pepenel nu i-au ajuns banii salariaţilor, împrumutând 4 milioane dolari de la Constantin Tănăsie, patron al SC TAGOIMPEX SRL, şi de la Victor Băldescu, pe care i-a vrăjit cu mari afaceri ce le vor desfăşura împreună. Şi vrăjiţi au rămas. Băldescu s-a adresat instanţei pentru a-l avertiza pe Pepenel de întârziere ”pentru plata dividendelor aferente unui nr. De 97.748 acţiuni, plus dobânda medie bancară aferentă, calculată până în ziua plăţii efective. Suma datorată reprezintă contravaloarea dividendelor încasate de debitor în perioada 1997 şi 1998 pentru un nr. De 97.798 acţiuni deţinute în SC CIMUS SA Cîmpulung Muscel, judeţul Argeş”.

Disperarea lui Băldescu survine de la o convenţie pe care a încheiat-o cu Pepenel şi în care preşedintele CA al fabricii CIMUS SA se obliga ca împrumutul pe termen scurt făcut cu titlu personal să fie rambursat până în 13 august 1997. Dar ”având în vedere că nu am putut rambursa suma împrumutată până la termenul scadent, spune Pepenel, pentru a-mi achita datoria faţă de domnul Băldescu, promit ca, în locul acesteia, să transfer, la data de 22.08.1997, sau cât mai curând posibil după această dată (Băldescu aşteaptă şi în ziua de azi (august 1999 – n.m.) să-şi scoată pârleala) contravaloarea sumei în acţiuni pe care le deţin la societatea Cimus, şi anume aproximativ 90.000 de acţiuni care reprezintă nu mai puţin de 4,3% din acţiunile existente ale societăţii CIMUS”. (“Academia Caţavencu”, nr. 403/1999)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cum a fost jefuita Romania, de catre ciuma rosie, prin metoda MEBO”

  1. În ţara condusă de puşcăriaşul Liviu Dragnea, jandarmii te saltă de pe stradă şi te lovesc sub pretextul că nu te-ai legitimat | A șaptea dimensiune says:

    februarie 2nd, 2019 at 14:43

    […] Cum a fost jefuita Romania, de catre ciuma rosie, prin metoda MEBO […]

  2. Prăbuşirea Balivernei criminale cu acronimul PSD se poate realiza doar printr-o revoluţie | A șaptea dimensiune says:

    iulie 4th, 2019 at 10:46

    […] Cum a fost jefuita Romania, de catre ciuma rosie, prin metoda MEBO […]

  3. Cum şi-a omorât PSD-ul un alegător | A șaptea dimensiune says:

    iulie 7th, 2019 at 9:31

    […] Cum a fost jefuita Romania, de catre ciuma rosie, prin metoda MEBO […]

Adauga un comentariu