Despre o parte a caracatiţei FSN, numită Partidul Democrat (PD)
joi, iunie 8, 2017 16:12Istoria faptelor nedibuite încă ale pediştilor vechi şi noi
Pierdut carnet PD. Declar nul
A existat, de la bun început, o flagrantă nepotrivire de caracter între declaraţia feseniştilor de odinioară, regrupaţi astăzi în PD, şi faptele lor de obşte. Astăzi, faptele îşi rânjesc capetele din toate hăţişurile declarând, sus şi tare, că Petre Roman, Traian Băsescu, Bogdan Niculescu-Duvăz, Triţă Făniţă şi Mihai Chiriac vor face o interesantă figură în istoria corupţiei româneşti. S-o luăm sistematic. La 11.06.1992, este înfiinţat holdingul Petromin Overseas Inc., din societatea românească Petromin din Constanţa şi cea norvegiană The Torvald Klaveness Group din Oslo. În paralel, mai sunt înfiinţate şi 16 societăţi de navă unică în Liberia, prin care norvegienii intră în posesia dreptului de proprietate asupra navelor româneşti, la valoarea de 1 $ pentru fiecare navă. Confirmarea acestei flagrante ilegalităţi este relevată de rapoartele oficiale întocmite de regatul Norvegiei, pentru anii 1992 – 1993 şi din care rezultă că navele vândute cu 1 $ bucata apar în bilanţul contabil anual al holdingului Petromin Overseas ca mijloace fixe, cu o valoare de 206,4 milioane $. Când este strânsă de momiţe, conducerea Petromin urlă că este acţionar unic în cadrul holdingului Petromin Overseas şi că acţiunile au fost depuse la sucursala din Constanţa a Bancorex. În realitate, pachetul de acţiuni a fost predat Băncii Christiania din Oslo, ca garanţie la împrumutul de 49 milioane dolari, acordat holdingului Petromin Overseas, rambursabil în 1998.
Icre de găină şi lapţi de bălţată
La data constituirii holdingului Petromin Overseas, ministrul Transporturilor era Traian Băsescu. Conform unei informaţii provenite din medii de lângă Divizia de Informaţii a Înaltului Comandament al Apărării Norvegiene, negociatorul societăţii The Torvald Klaveness Group, în constituirea holdingului Petromin Overseas, a fost brokerul Knut Hartman. Conform aceleiaşi informaţii, Hartman a găbjit, pentru propria sa transpiraţie, un comision de 600.000 $. Înainte de a şterge putina într-o direcţie încă neclară, Hartman a lăsat vorbă că negociatorul român a înhăţat un comision de dimensiuni sensibil egale cu al lui. Hartman n-a dezvăluit numele real al negociatorului nostru, dar ne-a sugerat să privim ceva mai atent spre cârdurile de găini din Vaslui, evadate dintr-o redutabilă Avicolă, şi la cirezile de bălţată românească din Bucovina, ale căror ouă şi lapte se intersectează în mod curios cu afacerile şi conturile unor apropiate rude ale lui Băsescu.
Dările lui Roman
Trebuie să mărturisim că ordinea în care vom tranşa problema PD-istă este aleatorie. Tocmai de aceea, expunerea lui Petre Roman, după cazul Băsescu (atitudinea lui Traian Băsescu este la originea debarcării lui Victor Ciorbea din fotoliul de Premier al României în 1998 – n.m.), ar putea părea o impietate. Şi este negreşit, întrucât faptele liderului naţional au ceva din pudoarea unor găinării. Exemplul 1. În perioada 7 – 10 august 1990, când la Massachussetts Institute of Technology, din Statele Unite, a avut loc Conferinţa Internaţională IAHR de Modelare Fizică a Transportului şi Dispersiei, prim-ministrul Petre Roman a aprobat participarea lui Alin Cârsteanu de la ICH “în vederea susţinerii, în calitate ce coautor, a lucrării domnului profesor Petre Roman”. Directorul de cabinet al premierului Petre Roman, Panait Lefter, a propus ca toate cheltuielile aferente deplasării, taxă de participare de 325 $, cazare de 355 $/noapte, diurnă, transport internaţional, să fie suportate din fondurile (publice) ale Secretariatului General al Guvernului. Documentul este aprobat de Petre Roman la 12.07.1990.
Menghina kaghebistă
Exemplul 1. este inspirat din exemplul 0., în care, la 3 aprilie 1990, colonelul Tache Viorel, de la şeferia UM 0215, o însoţeşte pe doamna Mioara Roman, consoarta liderului naţional, zisă Mara Ar Rumiyya, la Alger şi apoi în SUA. Motivul deplasării: schimburi culturale. Motivul real al deplasării: schimburi vestimentare. Cheltuielile de transport, diurna şi cazarea sunt suportate din fondurile (publice) ale Secretariatului General al Guvernului. Însă, nu din cauza evidenţelor exemplelor 0. şi 1., Roman este opresat într-un fel anume de fostul şef al SIE, Mihai Caraman, fost spion KGB, codificat Taras Bulba, după unii, artizanul campaniei de compromitere a generalului Talpeş, penultimul (la acea vreme – n.m.) director al agenţiei româneşti de informaţii externe, iar după alţii, adevăratul autor al listei lui Severin (lista “spionilor” din România, atribuită actualului puşcăriaş Severin, PSD-ist la momentul intrării la mititica – n.m.). Tandemul Roman – Caraman are şi o componentă care ne scapă, însă ne-ar scăpa mai puţin, dacă am privi oarecum mai atenţi peste gardul reşedinţei amabasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti: am vedea că Roman obişnuieşte să cam ia cina cea de taină cu Excelenţa Sa, Gaspadin Ambasador.
Unde, când şi cum a clacat Duvăz
Aţi auzit, negreşit, de Bogdan Niculescu-Duvăz, până de curând (era în februarie 1998 – n.m.) ministrul PD-ist pentru relaţia cu Parlamentul. Mai ţineţi minte, precis, strigătul său de moarte, prilejuit de analiza extrem de lucidă a prestaţiilor PD, făcută la PRO TV de domnii Paler şi Hurezeanu. Zicea, parcă, ceva Duvăz de moralitate, de prinţipurile de la paşopt şi de neînţelegerea reformei. Fişa de moralitate a subiectului Duvăz, fost ministru al Tineretului şi Sportului între 28 iunie 1990 – 16 octombrie 1991, este relevată de nota de plată nr. 5/4864, din 25.09.1991, a Departamentului de Control al Guvernului României, pe al cărei frontispiciu scrie aşa:”Dl. Duvăz a comis grave nereguli în utilizarea fondurilor ministerului; oricum urmează să părăsească postul; informaţi-l asupra concluziilor”.
S-o luăm de la paşopt
Şi ce-mi zice nota cu pricina cu privire la prinţipurile lui Duvăz, de la paşopt? Zice că ipochimenul a înregistrat grave deficienţe în utilizarea fondurilor alocate de la bugetul de stat, pentru Departamentul Tineretului, constând în cheltuieli nelegale şi lipsite de economie. Din dispoziţia ministrului Tineretului şi Sportului, au fost finanţate acţiuni care nu aveau nici în clin nici în mânecă cu departamentul în cauză, ca de exemplu: 300.000 lei pentru realizarea filmului “Centenarul Uniunii Arhitecţilor”; 160.000 pentru turneul companiei KORESIA – Italia, organizat de UNITER şi Direcţia Teatrelor din Ministerul Culturii. Deoarece nu s-a atâmpărat, Duvăz a mai alocat şi un purcoi de fonduri către diferite societăţi comerciale şi organizaţii de tineret, fără a urmări câtuşi de puţin realizarea activităţilor şi restituirea sumelor pentru acţiunile ratate, ca de exemplu: 1.000.000 de lei pentru Campania de Turism pentru Tineret şi 160.000 lei pentru Organizaţia Democratică a Tineretului din Târgu-Mureş.
Spirtoase democrate şi-napoi la lume date
Jn această suită apocaliptică, se plasează şi actualul (era în 1998 – n.m.) deputat PD de Suceava, Mihai Chiriac. A cărui nevastă, pe numele de botez Lya Chiriac, conduce societatea SC LAYLA COM SRL, care a livrat firmei TRACIA 50 tone de alcool, cu 65% sub limita preţului practicat pe piaţa liberă. Coana Lya a cumpărat iniţial porumb, pe care l-a vândut fabricii de spirtoase din Rădăuţi, la acelaşi preţ prăpădit de mic, adică cu 65% sub limita preţului practicat pe piaţă, achiziţionând apoi alcoolul, livrat în cele din urmă societăţii TRACIA, cu 3.000 lei/litru (lei vechi – n.m.). Diferenţa de preţ a fost achitată la negru (adică s-a furat la greu din banii cuveniţi bugetului de stat, adică pentru noi toţi – n.m.). Licenţiat al Institutului Agronomic, deputatul Chiriac a fost, până în 1989, directorul general adjunct al Direcţiei Generale pentru Avicultură a judeţului Suceava şi director al Consiliului pentru Industrie Alimentară Suceava.
Un moţ de criţă, pentr-un bob de făiniţă
Tot în legătură directă cu spirtoasele din judeţul Suceava este şi senatorul PD Triţă Făniţă, şeful Comisiei pentru Agricultură a Senatului. Demnitar care, în calitate de manager general al societăţii AGROEXPORT SA, expediază în 1996, de la sucursala Olt a sus-numitei societăţi, douăzeci de vagoane porumb, către SC EPIFLOR SRL Craiova. De aici marfa alunecă tendenţios spre FNC NUTREX SA din Cluj, pentru a fi redirecţionată, în fine, către SC ROMMACS SRL din Suceava, în legătură directă cu mafia alcoolului bucovinean, care trimite convoiul la staţia CFR Vereşti. ROMMACS nu are factură pentru porumb, de la AGROEXPORT. Lucrătura recidivează prin expedierea a încă opt vagoane, de la AGROEXPORT SILOZ PORT Constanţa, acompaniate doar de scrisorile de trăsură. Ajuns la destinaţie, porumbul va fi subevaluat la preţul de 100 lei/kg (lei vechi – n.m), motivându-se că este într-un grad avansat de mucegăire. ROMMACS are un contract cu fabrica de spirt din Rădăuţi, urmând să primească, la schimb, alcool dublu rafinat. ROMMACS a livrat porumb la distilerie, cu mult sub preţul de achiziţie. În 1995 a cumpărat 1.404 tone porumb, valorând 307 milioane lei, la un preţ mediu de 218 lei/kg şi l-a livrat la fabrica de spirt cu 192 lei/kg. Ăsta mi-e Triţă, asta mi-e ţara, acesta e PD-ul. (“Academia Caţavencu”, nr. 327/1998)
Citeste si articolele:
- Guvernarea Vacaroiu-PSD sau cum a fost jefuita Romania
- Cum a lasat mafia PSD-ista vistieria tarii goala si un blocaj financiar mortal si total, in 1996, la plecarea de la guvernare
- Cum a ucis Iulian Mincu, medicul lui Ceausescu, ajuns ministru in guvernul Vacaroiu – PSD, medicina sociala romaneasca
- Cum au incercat guvernele Nastase si Tariceanu sa-i ucida pe romani cu iodul din sare si fierul din paine
- In anii 1990, niste maicute din Romania erau snopite in bataie de catre ortodocsii lui Teoctist
Personajele neocomunismului de dupa 1989: azi Trita Fanita | A șaptea dimensiune says:
ianuarie 27th, 2019 at 19:42
[…] Despre o parte a caracatitei FSN, numita Partidul Democrat (PD) […]