Planul dement al dictatorului Ceausescu: demolarea a peste jumatate dintre satele Romaniei

sâmbătă, octombrie 15, 2016 14:48
Posted in category Dictatura comunistă

Raiul comunistUna din marile crime ale regimului național-comunist, condus de cizmarul ateu Ceaușescu Nicolae, a fost programul de demolare a satelor românești, întrerupt, din fericire, de Evenimentele lui Decembrie 1989

Cu puţin timp înainte de Revoluţie, Nicolae Ceauşescu pusese la punct un experiment îngrozitor şi care avea să fie făcut pe românii care habar n-aveau de apucăturile demente ale dictatorului executat în decembrie 1989.

Totul a început în noiembrie 1969, an în care a fost înfiinţată „Comisia Centrală pentru Sistematizarea Satelor”. Conform fermierulargesean.ro, rolul acesteia a fost acela de a elabora un plan prin care comunele cu doar 5.000 de locuitori să fie demolate. Ulterior, oamenii din acele aşezări erau mutaţi în „centre civice”, plasate cât mai aproape de marile zone urbane şi care erau numite oraşe agroindustriale.

Se dorea agricultură pe fiecare metru de pământ, prin care să fie depăşite planurile de producţie. Proiectele Casa Poporului sau Canalul Dunăre – Marea Neagră au dus la amânarea acestui plan dement, care putea forţa românii să îşi schimbe drastic stilul de viaţă.

Totuşi, la 3 martie 1988, Ceauşescu a făcut publică lista ce viza dispariţia a 900 de comune din cele 2.705, ceea ce însemna o reducere a numărului satelor româneşti de la 13.123 la 6.000, până în anul 2000. Judeţele Argeş, Alba, Bacău, Vâlcea, Prahova, Vaslui şi Iaşi erau cele mai afectate de experimentul dement.

Spre exemplu, în judeţul Argeş mai-marii comunişti doreau o creştere a producţiei în agricultură, fără precedent, între anii 1990 – 1995; la cereale se urmărea o producţie de 35 – 40 milioane de tone anual. În ceea ce priveşte sistematizarea satelor argeşene, Buzoeşti trebuia să devină oraş, iar ţăranii ar fi locuit în ghetouri de câte două etaje, cu WC şi fântână în faţa blocului. Masa acestora ar fi fost servită de trei ori pe zi, în cantine special amenajate.

Evenimentele din decembrie 1989 au stopat planul nebunesc al lui Nicolae Ceauşescu, astfel că satele din România au fost cruţate de buldozerele transformării comuniste.

Citeste si articolele:

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Planul dement al dictatorului Ceausescu: demolarea a peste jumatate dintre satele Romaniei”

 1. PSD-ul este creatia lui Ceausescu Nicolae | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 6th, 2016 at 10:49

  […] Planul dement al dictatorului Ceausescu: demolarea a peste jumatate dintre satele Romaniei […]

 2. Un dezastru mai mare decat cel de la Colectiv ascuns opiniei publice de catre regimul criminal comunist | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 10th, 2016 at 20:42

  […] Planul dement al dictatorului Ceausescu: demolarea a peste jumatate dintre satele Romaniei […]

 3. O tragedie mult mai mare decat cea de la Colectiv ascunsa opiniei publice de catre regimul criminal comunist | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 13th, 2016 at 12:38

  […] Planul dement al dictatorului Ceausescu: demolarea a peste jumatate dintre satele Romaniei […]

 4. Evreii, comunismul, genocidul | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 24th, 2016 at 19:10

  […] Planul dement al dictatorului Ceausescu: demolarea a peste jumatate dintre satele Romaniei […]

 5. CIRNU LAURENTIU says:

  noiembrie 21st, 2017 at 16:48

  Satele intr-adevar au scapat de buldozere…si ce s-a intamplat ???..s-au ruinat de la sine din cauza lipsei populatiei care le-a parasit datorita unui politic tradator si lipsit de viziune di responsabilitate !!!!

Adauga un comentariu