O tragedie mult mai mare decat cea de la Colectiv ascunsa opiniei publice de catre regimul criminal comunist

duminică, noiembrie 13, 2016 12:37
Posted in category Dictatura comunistă

Nava Mogosoaia, 10 septembrie 198910 septembrie 1989: nava “Mogoșoaia” intră în coliziune cu un împingător bulgăresc; rezultatul: 222 de morți, 213 pasageri și 9 membri ai echipajului. Tragedia a apărut în presa locală comunistă a vremii la rubrica “Fapt divers”.

Pentru autoritățile comuniste, moartea a peste 200 de oameni nu însemna mare lucru. Bolșevicii au mușamalizat tragedia, de care nu s-a vorbit mai deloc. În presa locală au aparut doar 17 rânduri, la 3 zile după producerea catastrofei, într-un colț uitat de pagină, la rubrica “Fapt divers”, între rubrica de “Informații sportive” și rubrica știrilor din “Agronomie”. Cam așa arăta grija față de oameni a bolșevicilor criminali, a celor veniți pe tancurile sovietice pentru a pune acest popor în lanțurile sclaviei, pentru a demola biserici, pentru a propovădui ateismul sovietic, pentru a falsifica istoria și a decima elitele românești etc.

Securitatea care-i teroriza pe români se făcea că nu vede ce făceau străinii. Bulgarii responsabili de tragedia de la “Cotul Pisicii” erau morți de beți (au sărbătorit până-n zori ziua națională a Bulgariei cu mult alcool) și nu au respectat regulile de navigație, în condiții de ceață, cum a fost în ziua producerii tragediei.

În comunism era precum în India, unde se circulă pe acoperișurile vagoanelor de cale ferată: se circula aglomerat, mult peste capacitatea maximă a unui autobuz sau a unei nave

Deși capacitatea maximă a navei “Mogoșoaia” era de 160 de oameni, aceasta a plecat din portul Galați către comuna Grindu cu peste 200 de pasageri (numărul exact nu se cunoaște), deși în statistica oficială de după tragedie a apărut numărul de 169 pasageri. Ceilalți au ajuns pe navă prin metoda PCR-istă a vremii: pile-cunoștințe-relații.

Încercările de salvare au eșuat din cauza macaralelor prost făcute în comunism

Cu toate că zona a fost împânzită de securiști, mai mult pentru a nu se afla de tragedie, nu s-a reușit salvarea din cauza macaralei ce a ajuns la fața locului. Abia după 5 zile nava “Mogoșoaia” a fost ridicată la suprafață.

Pe dictatorul Ceaușescu l-a durut în cur de oameni ce se înecau în Dunăre

Cuplul dictatorial s-a aflat în ziua producerii tragediei foarte aproape de Galați, în vila de la Neptun, unde și-au petrecut câteva zile de vacanță. Aceștia urmau să plece la Iași pentru festivitatea de deschidere a anului școlar. Deși elicopterul urma să treacă pe deasupra zonei unde s-a produs tragedia, Nicolae Ceaușescu a decis să își continue netulburat drumul.

Vinovații bulgari nu au plătit pentru acel masacru

Responsabil de tragedie a fost comandantul navei bulgare, Gheorghi Petrov Anghelovschi. Acesta a fost arestat în septembrie 1989, dar a făcut doar două luni de pușcărie, deoarece, după Revoluție, a fost extrădat în Bulgaria unde nu a făcut nicio zi de pușcărie, deși în 1993 Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe bulgar la 10 ani de pușcărie (pentru peste 200 de morți iei 10 ani de pușcărie ???), printr-o sentință definitivă și irevocabilă. Și aici se vede cum regimul criminalului KGB-ist Ion Iliescu a făcut numai “bine” în România, după preluarea puterii în decembrie 1989.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “O tragedie mult mai mare decat cea de la Colectiv ascunsa opiniei publice de catre regimul criminal comunist”

 1. Evreii, comunismul, genocidul | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 24th, 2016 at 19:06

  […] O tragedie mult mai mare decat cea de la Colectiv ascunsa opiniei publice de catre regimul criminal … […]

 2. Cum isi batea joc regimul KGB-istului Iliescu de cercetătorii romani | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2016 at 12:03

  […] O tragedie mult mai mare decat cea de la Colectiv ascunsa opiniei publice de catre regimul criminal … […]

 3. Povestea laserului romanesc, o mare minciuna inventata de Securitate | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2017 at 11:45

  […] O tragedie mult mai mare decat cea de la Colectiv ascunsa opiniei publice de catre regimul criminal … […]

Adauga un comentariu