Un dezastru mai mare decat cel de la Colectiv ascuns opiniei publice de catre regimul criminal comunist

joi, noiembrie 10, 2016 20:41
Posted in category Dictatura comunistă

Certej 197130 octombrie 1971: dezastrul de la Certej (Hunedoara), 89 de morți

Și nu, nu a căzut regimul cizmarului care a înfometat și izolat România. Nici măcar nu s-a declarat doliu național, doarece autoritățile comuniste au ascuns informațiile despre tragedie, trecând un număr fictiv de morți, mult mai mic decât cel real. În reaua tradiție bolșevică, totul era cenzurat, doar Securitatea știa adevărul și, probabil, Savantul Ceașcă și Savanta de renume mondial, academician doctor inginer cu 4 clase, Elena Ceaușescu.

“Performanta” economie comunistă a produs adevărate dezastre ecologice

Hunedoara, în comunism: locul unde erau concentrate trupele ce mai târziu vor devasta Bucureștiul, la chemarea KGB-istului criminal Ion Iliescu. Industrializarea comunistă se ștergea la cur cu protecția mediului și ecologia minimă obligatorie. Așa se face că, într-o dimineață de sâmbătă, 30 octombrie 1971, ora 4:55, la exploatarea minieră Certej, Hunedoara, se rupe digul ce separa muntele de steril din iazul de decantare pe o lățime de 80 de metri. În câteva minute 300 de mii de metri cubi de steril sunt expulzați din respectivul iaz de decantare. Valul de steril format înghite și rade de pe fața pământului, într-un sfert de oră, 6 blocuri de locuințe cu 25 de apartamente fiecare, un cămin cu 30 de camere, 7 locuințe individuale. Alte 24 de gospodării au fost distruse sau avariate. Dezastrul provoacă 89 de morți și 76 de răniți. Evident, răniții ce mor ulterior nu mai sunt contabilizați de regimul criminal comunist.

Cianura era folosită fără probleme în procesul de extracție, pe atunci neexistând organizații care să se opună folosirii cianurii, precum azi la Roșia Montana

Cianura a ars hainele victimelor, toate cadavrele care au fost scoase din mâl erau goale. Și ca să vedem câtă minciună era în dictatura comunistă și cât festivism păgubos, cu o săptămână înainte, ministrul de atunci al minelor a verificat iazul de decantare și găsit totul în regulă, apoi a sărbătorit cu mare pompă 225 de ani de minerit.

Bolșevicii au anunțat la radio și televiziune un număr mai mic de morți, doar 48, pentru a nu declara doliu național. Iar pe atunci nu se putea ieși în stradă pentru a protesta față de folosirea cianurii, împotriva minciunii, incompetenței și corupției. Cam așa se murea în lagărul comunist, lagărul creat de rușii ce au venit pe tancuri, au ucis, violat, prăduit această țară, ne-au dat ceasul istoriei cu un secol înapoi, și ne-au lăsat plocon niște gunoaie criminale precum: Ana Pauker, Gheorghiu-Dej și Ceausescu Nicolae. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Un dezastru mai mare decat cel de la Colectiv ascuns opiniei publice de catre regimul criminal comunist”

 1. O tragedie mult mai mare decat cea de la Colectiv ascunsa opiniei publice de catre regimul criminal comunist | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 13th, 2016 at 12:37

  […] Un dezastru mai mare decat cel de la Colectiv ascuns opiniei publice de catre regimul criminal comun… […]

 2. Evreii, comunismul, genocidul | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 24th, 2016 at 19:08

  […] Un dezastru mai mare decat cel de la Colectiv ascuns opiniei publice de catre regimul criminal comun… […]

 3. 10 cele mai mari dezastre naturale din toate timpurile | A șaptea dimensiune says:

  martie 31st, 2019 at 16:02

  […] Un dezastru mai mare decat cel de la Colectiv ascuns opiniei publice de catre regimul criminal comun… […]

Adauga un comentariu