7-Zip a împlinit 20 de ani

vineri, februarie 23, 2024 8:59
Posted in category IT

7-Zip

Prin 2004 apărea 7-Zip, un program de arhivare care a prins repede la utilizatorii calculatorului din toată lumea, inclusiv din România. Creat de minţile luminate ale Rusiei, cele care în acea perioadă aveau alte preocupări, nu genocidul din Ucraina de astăzi, 2024, ordonat de cel mai mare criminal al Umanităţii, după Stalin şi Hitler, psihopatul Putin, ei bine, 7-Zip ăsta, care încă este în lista mea de programe, avea o primă recenzie în România prin februarie 2005, iar această recenzie o puteţi citi mai jos.

Înainte de a afla cum a fost primit 7-Zip în România, aş mai adăuga un amănunt. Pe Terra există două categorii de oameni: unii care creează facilităţi care ne fac viaţa mai uşoară, precum autorul softului 7-Zip, iar alţii care distrug, aduc suferinţă, lacrimi, întuneric, moarte, precum criminalul Putin.

Zip, zip… ura!

7-Zip nu este denumirea unei băuturi răcăritoare care piratează produsul companiei Pepsi-Cola, ci este numele unui program de arhivare mai nou, scris de tov. Igor Pavlov, from Russia. Bun, acum o să mă întrebaţi de ce v-am deranjat astăzi cu o astfel de aplicaţie când piaţa este plină de sute de arhivatori, şi asta în afară de binecunoscuţii WinRar, WinZip şi Win Ace. Păi, uite de ce sau, mai bine zis, uite ze-ce:

1. 7-Zip este un arhivator cu o rată foarte mare de compresie;

2. Fişierele comprimate cu 7-Zip (în format 7z) sunt cu 30-70% mai mici decât cele comprimate în formatul obişnuit ZIP;

3. Are o rată de compresie mai bună cu 2-10% decât toate celelalte programe compatibile ZIP.

4. Se cunoaşte cu o grămadă de alte formate: ZIP, CAB, RAR, GZIP, BZIP, Z, TAR, CPIO, RPM şi DEB;

5. Este localizat în 50 de limbi;

6. Are încorporat un File Manager;

7. Poate executa arhive self-extracting;

8. Este foarte uşor de folosit.

9. Este compatibil sistemelor Windows 98/ME/NT/2000/XP şi funcţionează şi sub Linux prin intermediul programului Wine.

Şi, cu voia dumneavoastră, nu în ultimul rând:

10. 7-Zip este freeware, tată!

Pe 25 ianuarie 2005, 7-Zip a ajuns la versiunea 4.15 beta, update care a mai reparat nişte bug-uri şi a învăţat să extragă arhive ZIP comprimate prin metoda Shrink.

Vă urez să arhivaţi numai de bine! („Academia Caţavencu”, nr. 686/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu