A şaptea dimensiune pe Facebook (CDIV)

luni, decembrie 6, 2021 7:51
Posted in category Mass-media

Biro Karoly
2 februarie 2020

Conflictul a început după ce aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic, Bíró Károly, s-au adunat, miercuri, în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii susțineau că ă le e teamă ca la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Proprietarii de locuinţe unde au fost cazaţi cei doi muncitori au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni. (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/preotul-din-ditrau-recunoaste-ca-a-gresit-dar-nu-in-legatura-cu-cei-doi-brutari-din-sri-lanka-nu-regret-imi-asum-1253932)

Iulian Vasile: „Băi stat român care mă obligi să te iubesc aşa eşuat şi glumă proastă, mai bine te-ai intitula de astăzi TRIB.
E o denumire mai aproape de realitate.
Sau dacă ai ținuturi unde n-ai nicio putere,ia-ți labele de pe ele.
Rămâi cu Muntenia ta, cu oltenii verzi ai lu’Tudor Gheorghe, cu o parte din Bucovina (sst,vezi că unele’s ucrainene, ciocul mic!), cu Dobrogea…şi cu ce mai găseşti ici-colo.
Mai uşor şi cu Ardealul sau cu Banatul. Că n-ai nici acolo doar rumâni vii şi verzi..cum a zis foarte bine nea’ Gyuri Pascu. Ai unguri, poloni, ai multe altele
N-au decât să apară teritorii noi.
Maghiare, ucrainene, sârbeşti, tătare, săseşti…de care vor mai fi.
Sau dacă nu le revendică sau recunoaşte nimeni, că le e jenă şi alor lor, să fie independente.
N-am nicio problemă cu noua țară Ditrău.
Sunt gata să o recunosc oficial.
Cei 300 de spartani locali merită independența.
Că oricum li se rupe de țara căreia cică aparțin şi de legile ei. Aşa cum i se rupe şi țării de ce se întâmplă acolo.
Şi …de ce nu???..să fie direct membru UE şi Ditrău. Dacă e România-fără nicio treabă cu apărarea şi respectarea drepturilor omului- poate fi oricine!”

Iulian Vasile: „Cazul Ditrău dovedeşte cu vârf şi îndesat falimentul oricărei religii într-o societate denaturată.
Că vorbeşti de români sau minorități, de ortodocşi sau alte religii, constați că de fapt nu e nicio diferență fundamentală.
Aceleaşi enclave medievale, aceleaşi malformații morale.
Falimentul unui stat în care nu s-a promovat nimic. O sută de ani de NIMIC.
Iar rezultatul…primitivism generalizat, nu te poate surprinde.

Să dăm bani „cultelor”. Să producă primitivism!!
Că parcă nu-l putem avea şi fără bani.
Trebuie să-l „cultivăm”!!!”

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu