A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCIV)

vineri, noiembrie 25, 2022 7:31
Posted in category Basarabia, Istorie

Carol I10 mai 2022

A venit într-o Românie care figura pe hărțile europene în componența Imperiului Otoman și în urmă o putere regională pregătită să încorporeze Transilvania.

A luptat, la propriu, în fruntea soldaților săi și a condus eforturile de modernizare a țării.

A avut cea mai lungă domnie din istoria românilor (10 mai 1866 – 10 octombrie 1914), fiind și singurul domnitor ales prin plebiscit.

Carol I s-a dovedit a fi exact omul de care avea nevoie România ca să reducă decalajul de secole ce o separa de Europa Occidentală.

România sărbătorește astăzi Ziua Regelui – și Ziua Independenței Naționale a României, începând de anul trecut – iar mulți istorici pledează ca ziua de 10 Mai să aibă o importanță mult mai mare, asemănătoare celei de 1 Decembrie.

În această zi importantă, vă amintim cine a fost Carol I, cum a devenit Regele Independenței și de ce a fost cenzurat de comuniști.

8 mai 2022

Unirea Basarabiei cu România înseamnă eliminarea consecinţelor pactului Molotov-Ribbentrop, dintre Comunism şi Nazism, cele două sisteme criminale surori, prin care României i s-au furat teritorii, iar Polonia a dispărut de pe harta Europei. Nu are legătură cu Transilvania.

Corina Cretu

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu