A şaptea dimensiune pe Facebook (DCLVIII)

sâmbătă, octombrie 8, 2022 8:08
Posted in category PeNaLii

Radu Campeanu
3 septembrie 2021

Dacă tot vin unii cu texte aiuristice, conform cărora PNL-ul de astăzi este demon, iar PNL-ul din anii ’90 înger, trebuie precizat clar un mare adevăr: PNL-ul a fost imediat după decembrie 1989 penetrat de foşti securişti şi comunişti, deveniţi “mari liberali”, adică a fost putred de la început.

Cum dracu’ să fii liberal, dar să ai limba în curul dictatorului Nicolae Ceauşescu, care a împuşcat ţărani care se opuneau colectivizării, pe vremea când era mare ştab comunist prin armata de rahat a Republici Populare Române, apoi a izolat şi înfometat această ţară, ca şi cum ar fi fost moşia lu’ mă-sa???

Cum dracu’ să fii liberal, dar să accepţi un personaj precum socialistul roşu Călin Popescu Tăriceanu în fruntea partidului, personaj care nu a avut, în cei 4 ani cât a fost premierul României, nicio atitudine care să amintească măcar de liberalismul european, iar apoi a fost camaradul bofaşului infractor Liviu Dragnea în măcelărirea legilor justiţiei???

Cum să fii un liberal demn de respect atunci când PNL-ul i-a avut în frunte, printre alţii, pe: Crin Antonescu (chiulangiul parlamentului şi cel care s-a aliat cu ciuma roşie), Alina Gorghiu (cea care propunea puşcărie la domiciliu, o aberaţie pe care nici măcar borfaşul Liviu Dragnea n-a îndrăznit să o propună), Mircea Ionescu Quintus (turnător la Securitate, evident, a turnat să-şi slujească ţara, nu, nu a făcut poliţie politică; a turnat să-i fie bine în comunism, dă-l în mă-sa de Maniu, dacă a fost prost, a murit în temniţele comuniste şi a fost aruncat într-o groapă comună, pe când putea să toarne la Securitate, pardon, să-şi slujească ţara) etc.

Iată că ajungem şi la poză. Ce modele pozitive a avut România în 1990? Păi, Raţiu şi Coposu. Nişte ţărănişti. De aici ura foştilor securişti şi comunişti împotriva ţărăniştilor, al căror partid l-au ras, în câţiva. Numaim ce atacat a fost PNŢCD-ul de pupincuristul Elenei Ceauşescu, infractorul Corneliu Vadim Tudor.

Îşi aminteşte cineva de primul preşedinte PNL după decembrie 1989, numitul Radu Câmpeanu? Foarte puţini, probabil. De ce? Deoarece a fost personaj şters, care a colaborat cu foştii comunişti şi securişti, aşa cum astăzi liberalii Iohannis şi ceilalţi au fost, sunt şi vor fi tovarăşii PSD-iştilor, în cuget şi în muget.

PNL-ul de după decembrie 1989? O glumă tristă, într-o ţară făcută praf.

2 septembrie 2021

Acesta explică că Stelian Ion oricum nu putea da avizul din motive de legalitate.

Deputatul spune că următoarea propunere a USR pentru Ministerul Justiției va fi Stelian Ion ”care și-a făcut treaba, a fost deschis la negociere dar fără să calce pentru principii și legalitate. Mâine, Stelian Ion urma să anunțe candidații pentru funcțiile de procuror-șef la DIICOT și DNA. Ulterior ar fi dus procedura de selecție până la capăt.”

Seidler face apel și la președintele Klaus Iohannis pe care-l întreabă dacă semnează ”remanierea pe motive ipocrite sau vă asumați rolul constituțional de mediator?” (hotnews.ro)

PNL, PSD, aceeasi mizerie

31 august 2021

Şi aşa a fost dintoteauna cu liderii PNL: numai jigodii. Tăriceanu, Crin Antonescu, Viorel Cataramă, Alina Gorghiu etc. au transformat PNL-ul într-o cocină socialisto-infracţională, fără nicio legătură cu ideile liberale europene, de astăzi sau mai de demult.

Ludovic Orban, pensii speciale

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu