A şaptea dimensiune pe Facebook (DCLV)

miercuri, octombrie 5, 2022 7:55
Posted in category Mass-media

Bill Gates30 iulie 2021

Pr. Dr. Ion Armeanu (Universitatea Bucureşti): „Teoriile conspirației nu sunt inofensive. Ele pot genera o panică morală în urma căreia se înregistrează victime nevinovate. Dacă e dificil să ocolim biasul de confirmare, e imposibil să facem față unei teorii a conspirației. O persoana convinsa ca Zona 51 a adăpostit cadavrele unor extratereștri nu se vor răzgândi deloc dacă fac un tur al zonei respective. Vor muta argumentația în faptul că laboratorul respectiv este ascuns cu mare pricepere într-un subsol.

Discuțiile pe larg cu un susținător al teoriilor conspirației nu sunt numai inutile, ci uneori chiar periculoase și nerecomandabile. Ele determină un cerc vicios de aberații care îl pot epuiza până și pe cel mai tenace profesor sau cercetător. Asemenea teorii constituie, de fapt, un zid de apărare împotriva competenței pentru că, bineînțeles, fiecare expert care contrazice teoria face parte ipso facto din conspirație.

Refuzul mai prozaic și mai comun de a accepta sfaturi din partea unor experți vine din același tip de suspiciune populistă față de cei percepuți ca fiind mai inteligenți sau mai educați decât publicul general. Răul provocat poate că nu este spectaculos, dar este totuși tangibil și uneori costisitor.”

31 iulie 2021

Contraperformanţele naţionalei cu Mirel Rădoi pe bancă

Ratarea calificării la Campionatul European, după barajul cu Islanda (1-2).

Două serii catastrofale de trei şi patru înfrângeri consecutive. Prima a inclus eşecuri cu Islanda (1-2), Norvegia (0-4) şi Austria (0-1). Cea de acum, înfrângeri cu Germania (0-1), Armenia (2-3), Georgia (1-2) şi Anglia (0-1).

Primele înfrângeri din istoria naţionalei cu Islanda, Armenia şi Georgia.

Gol încasat de echipa naţională, în fiecare meci din mandatul actualului selecţioner, mai puţin cel câştigat cu Norvegia, la masa verde.

La Olimpiada de vară de la Tokio, cu Rădoi pe banca tehnică:

România – Honduras 1:0 (printr-un autogol)

România – Coreea de Sud 0:4

România – Noua Zeelandă 0:0

Radoi

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu