A şaptea dimensiune pe Facebook (DLXIV)

luni, iunie 27, 2022 6:30

Ceausescu
12 noiembrie 2020

Nicolae Ceauşescu: „Auziți măi ce-mi făcură dobitocii ăștia de la Scînteia. Când veni imperialistu’ ăla de Jiscar Destein în vizită, erea cam frig da’ io tot mi-am scos căciula pentru onor. Imperialistu’ a rămas cu pălăria pă cap. Le-am zis celor de la ziar să-mi pună și mie cușma pă cap în poză. Cretinii au lăsat-o și pă aia din mână, așia că aveam 2 căciuli. Noroc dă Popescu-Dumnezeu că a retras ziarele de prin gări…”

Şi un comentariu postat pe Facebook.

Deşi fosilele nostalgice după un regim criminal nu au raţiune şi nici măcar un milimetru de compasiune faţă de suferinţa oamenilor închişi, torturaţi, ucişi de dictatura comunistă, aşa încât, de regulă, nu cobor la nivelul lor de ticăloşie şi prostie, mi-a atras atenţia un comentariu în care un jeg nostalgic scria ceva de genul “Dacă Odiosu’ este regretat astăzi, vinovaţi sunt cei de astăzi”. Wau! Cu alte cuvinte, nu spălarea creierelor în comunism, nu faptul că cei care regretă comunismul criminal sunt proşti şi leneşi, ci ăştia de astăzi.

Cum să ştie un asemenea limbric, probabil fost membru al nomenclaturii comuniste, fost securist criminal sau fost miliţian şpăgar că chiar şi în Germania, cea mai prosperă ţară a Europei, un criminal ca Hitler are adepţi, adică sunt nostalgici după acel regim. La fel, un caminist ca Stalin, ce a ucis cel puţin 20 de milioane de oameni, în principal ruşi, are parte de nostalgia dezaxaţilor proşti, idioţi, leneşi, ticăloşi.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu