A şaptea dimensiune pe Facebook (DXXXIV)

luni, aprilie 25, 2022 8:34
Posted in category Mass-media

Steaua Bucuresti16 septembrie 2020

Este Gigi Becali un bișnițar? Da, este. Chiar Gigi Becali a povestit de multe ori cum vindea brânză pe vremea lui ceaușescu (dar nu era angajat vânzător la Alimentara, vindea ilegal). Tot Gigi Becali a povestit cum făcea bișniță cu bunuri aduse din Turcia – ”când alții aduceau cu sacoșa eu aduceam cu camionul”. Pot să-l cred că venea cu camionul. Se spune că după revoluție a împrumutat niște bani de la Hagi (care deja juca la Real Madrid, deci avea de unde să-i dea) și prin bișniță a început să își câștige proprii bani. De ce bișniță și nu business? Pentru că totul era la negru – fără acte, fără certificat de garanție, fără să plătească impozite la stat, fără nimic. În alte țări aceasta este o infracțiune gravă (de exemplu celebrul Al Capone n-a putut fi dovedit pentru niciuna din crimele pe care le-a comis, dar a înfundat pușcăria pentru că a făcut evaziune fiscală). La noi toleranța față de bișnițari a fost foarte mare, drept consecință am ajuns ca țara să fie condusă de către bișnițari. Dar să nu deviem prea mult, să rămânem la oile noastre. Gigi Becali a făcut avere din oi, dar nu cum te-ai aștepta, adică din vânzarea de brânză. Nu, din brânză câștiga doar cât să-și permită să mai iasă și el prin baruri – probabil pe la barul Melody s-o fi cunoscut cu Pițurcă și cu frații Păunescu. Gigi Becali a cumpărat o fermă în Pipera, cu gândul să-și crească acolo oi. Dar a început frenezia imobiliară, lumea s-a înghesuit să cumpere teren în Pipera, prețurile au explodat, iar Becali a devenit peste noapte mare latifundiar și mare bogat. Ar fi și aici multe întrebări de pus – cum s-au trecut terenurile din extravilan în intravilan, cum s-au făcut PUZuri și altele, dar așa cum am spus să rămânem la oile noastre.

Este Gigi Becali un oligofren? Eh, este o afirmație mai mult metaforică. Dar Gigi Becali a dat de multe ori dovadă de oligofrenie. De exemplu când a apărut cu fularul echipei Dinamo la gât, el pretinzând că este patron la echipa Steaua. Când a afirmat că dacă pierde procesul cu armata (ceea ce s-a și întâmplat) vorbește cu finul Borcea și se duce să cumpere echipa Dinamo. Când a înjurat suporterii steliști, când și-a trimis bodyguarzii să bată suporterii steliști, când a gonit suporterii steliști de pe stadionul Ghencea. Când a plătit o firmă să-i facă coregrafie pe stadion (între timp suporterii steliști nu mai veneau la meciurile echipei lui Becali), iar ”firma” respectivă era de fapt o grupare de suporteri dinamoviști care au făcut într-adevăr coregrafie pe stadion, dar au făcut-o cu Dinamo București. Fac o mică paranteză. Da, galeria dinamovistă a dat o palmă foarte mare, dar nu steliștilor ci fcsbiștilor. Steaua are milioane de suporteri, nu e nevoie să plătească nimeni alte galerii ca să facă coregrafii pe stadion. La Steaua coregrafia o fac întotdeauna suporterii steliști.

Este Gigi Becali un hoț? Păi a fost deja condamnat penal și a și executat o parte din pedeapsă (în momentul de față este doar eliberat condiționat). Deci afirmația a fost dovedită în justiție. De altfel în familia Becali pușcăria este un fel de ”tradiție glorioasă” – unchiul a făcut pușcărie, tatăl a făcut pușcărie, verii au făcut pușcărie (cred că și acum sunt în pușcărie), el a făcut pușcărie.

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu