A şaptea dimensiune pe Facebook (XCIX)

sâmbătă, decembrie 12, 2020 20:01
Posted in category Justitie

Stefan Pistol17 iunie 2018

Jurnalistul Alex Costache: „Judecătorul Ştefan Pistol de la Curtea Supremă e ubicuu? Just facts.

A făcut parte din completul care l-a achitat azi pe Ghiţă. A făcut parte şi din completul care l-a achitat pe Ghiţă în dosarul cu fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu. A făcut parte din completul care l-a achitat pe Tăriceanu. A făcut parte din completul care l-a achitat pe Gigi Becali în două dosare. Ulterior, la completul de 5 judecători prezidat de fosta șefă a ICCJ, Livia Doina Stanciu, Becali a fost condamnat.

Face parte din completul care trebuie să pronunţe sentinţa la Dragnea pe 21 iunie. Face parte din completul care îl judecă pe Gabi Oprea în dosarul DIPI. În acest din urmă dosar, judecătorul Pistol a făcut cerere de abţinere întrucât în 2001 era militar, preşedinte al Curţii Militare de Apel şi a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare unde Gabi Oprea era profesor.

„Pentru a evita orice suspiciuni în legătură cu imparţialitatea subsemnatului în soluţionarea cauzei penale apreciez că se impune formularea cererii de abţinere”, a scris judecătorul Pistol în cererea de abţinere. Solicitarea i-a fost respinsă însă de judecătoarea Rodica Aida Popa, fostă vicepreşedinte a ICCJ.

Pistol este însă magistratul care a făcut opinie separată în procesul liderului PNL, Ludovic Orban, în sensul condamnării acestuia la 1 an de închisoare cu suspendare.

Din completul care l-a achitat azi pe Ghiţă a făcut parte şi judecătorul Daniel Grădinaru, fost purtător de cuvânt al Curţii de apel Bucureşti pe când CAB era condusă de judecătoarea Lia Savonea, actual membru CSM, considerată „eminenţa cenuşie” a Secţiei pentru judecători a CSM.

Judecătoarea Savonea este soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD condamnat pentru corupţie la 7 ani de detenţie, Cătălin Voicu. Bine pregatită şi inteligentă, dar provenind din acest anturaj, Savonea nu a avut acces la Înalta Curte, dar a intrat în CSM fiind votată. A reuşit în schimb să îşi trimită omul la ICCJ, pe judecătorul Grădinaru, despre care surse judiciare spun că aşteaptă să împlinească doi ani vechime pentru a candida la şefia Secţiei penale.

Surse avizate spun şi că pe când Lia Savonea era preşedintă la Curtea de apel, CAB a autorizat întotdeauna cererile de mandat de supraveghere tehnică pentru magistraţi venite de la binomul SRI-DNA şi nu a transpirat nimic, cum se mai întâmpla prin alte locuri….

Şi să nu uit, avocatul lui Oprea este Dan Lupaşcu, fost preşedinte al CAB înainte de Lia Savonea.

Deci cam pe aici suntem…”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu