Acţiunile securiştilor criminali împotriva disidentei Doina Cornea (II)

miercuri, ianuarie 1, 2020 12:30

Doina CorneaColoneii de Securitate Filitas Vulcan şi Ioan Gocan au înţeles foarte bine acţiunile Doinei Cornea. Scopul Planului de măsuri este tocmai acela de a găsi o soluţie pentru a nu plăti preţul pe care Doina Cornea le cerea să îl plătească pentru acţiunile lor împotriva ei. Acesta este motivul pentru care îşi propun izolarea Doinei Cornea şi încercarea de a o convinge să pună capăt acţiunilor ei.

Pentru aceasta, Planul de măsuri precizează mai departe că “Sursa IANCU – cadru didactic universitar, rudă prin alianţă cu obiectiva – va fi dirijat să-i dezaprobe acţiunile, explicându-i în mod argumentat consecinţele negative ale unor astfel de activităţi nu numai asupra sa şi a familiei sale, dar şi a altor cadre didactice şi chiar a intelectualităţii clujene…

Rectorul Universităţii va fi informat despre noile acţiuni întreprinse de obiectivă – în legătură cu “Europa Liberă”, pentru compromiterea conducerii Universităţii şi în general a intelectualităţii. Va fi solicitat să mobilizeze prin posibilităţile de care dispune toate forţele capabile să dezavueze aceste acţiuni, să ducă la izolarea obiectivei faţă de mediul universitar şi la determinarea ei de a renunţa la acţiunile denigratoare şi calomnioase.

În acest scop i se va sugera (rectorului – n.m.) că, pe lângă factorii de influenţă ca: decanul, şeful catedrei şi alte cadre prestigioase, să folosească, pentru a exercita o influenţă pozitivă pe lângă obiectivă, şi unele cadre didactice care au rude în străinătate sau care sunt descendenţi ai unor politicieni burghezi, care i-ar putea reproşa obiectivei că acţiunile ei i-ar putea afecta grav.”

În plus, nu sunt uitate nici măsurile informativ-operative: “Se vor face propuneri ca fiica sa (a Doinei Cornea, n.m.)… să fie trecută pe lista persoanelor indezirabile pentru Republica Socialistă România (de aici se înţelege că România comunistă era proprietatea securiştilor criminali şi a bolşevicilor veniţi pe tancurile armatei roşii, iar dacă regimul cizmarului Prea Târziu Împuşcat nu avea chef, nu puteai intra în România, chiar dacă era şi ţara ta – n.m.).

Pentru controlul activităţii, stabilirea legăturilor ce o vizitează al domiciliu şi a conţinutului discuţiilor ce le poartă cu acestea, precum şi pentru controlarea rezultatelor unor măsuri ce le vom întreprinde, la domiciliul aobiectivei se vor instala mijloace I.C.D.T. (microfoane şi ascultarea telefonului – n.m.) pe care le considerăm cele mai potrivite, având în vedere topografia casei şi organizarea interioară. (De altfel, mijloacele I.C.D.T. fuseseră deja instalate încă din 30 martie 1984, aşa cum rezultă dintr-o notă pusă pe marginea Planului de măsuri, n.m.)

Se va utiliza filajul pe momente operative.

Se va solicita D.G.T.O. să ne comunice toate convorbirile telefonice internaţionale.

Control “S” (al corespondenţei, n.m.) – intern şi extern – la obiectivă, precum şi asupra trimiterilor din străinătate ale fiicei…

Identificarea, verificarea tuturor legăturilor şi luarea măsurilor preventive de securitate, după caz.”

După cum se vede, Securitatea se pregăteşte serios pentru bătălia care va urma.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu