Ana Pauker şi cu Dej au băgat spaima-n burgheji; iar Iliescu şi Năstase i-au lăsat fără case

joi, iulie 28, 2022 15:16

Romania, KGBPe strada Barbu Delavrancea, la numărul 49, a locuit Ana Pauker. Având în vedere că suntem în 2022, cei mai mulţi dintre noi nu au cunoscut-o. Dar ne putem imagina, unii, pentru o mai bună lămurire. Ana Pauker era un fel de Elena Ceauşescu, arogantă, parşivă, lacomă, care a fost în stare să nenorocească mii de familii prin ideile sale demente, impuse colegilor de partid (comunist – n.m.).

Ana Pauker a confiscat pentru ea o casă din Bucureşti cu tot ce avea în interior. Iar pe proprietarul respectivei case, profesorul universitar Nicolae Deleanu, pentru că s-a zbătut şi i-a construit tocmai ei, fără să ştie, un palat, l-a răsplătit băgându-l la puşcărie. Iar apoi, pe fiii lui rămaşi pe drumuri i-a ameninţat cu moartea şi i-a forţat să doneze statului casa.

Aşa odioasă cum era, totuşi Ana Pauker n-a îndrăznit niciodată să se considere proprietara casei. În schimb, urmaşii ei, PSD-iştii din partidul lui Adrian Năstase (premierul României în 2004, data apariţiei articolului – n.m.), au făcut-o.

Deşi a fost revendicat în instanţă de proprietarii în drept, o parte de imobil a trecut de la stat în proprietatea generalului Vasile Ionel, lacheul regimului fesenisto-pesedist.

Pe strada Barbu Delavrancea, la numărul 49, comunismul a pălit în faţa pesedismului. („Academia Caţavencu”, nr. 669/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu