Anii 2000 în World Wide Web (www)

vineri, noiembrie 23, 2018 19:35
Posted in category IT

World Wide WebInternetul exista şi în anii 2000, iar informaţiile inedite de atunci rămân inedite şi astăzi. N-ar fi rău să ştim ce consumau internauţii pe pâine în acea perioadă. Iată câteva exemple, într-un prim episod.

 • Şi începem cu site-ul darwinawards.com (ce există şi astăzi). Nu, site-ul nu acorda premii pentru extraordinare reuşite ştiinţifice, ci chiar dimpotrivă. Premiile Darwin se acordă unor inşi care, ignorând cu desăvârşire legile fizicii, ale chimiei şi ale bunului-simţ, au reuşit să-şi curme viaţa într-un mod mai mult decât stupid. De la şoferul de microbuz care a murit sărind din maşină pentru că i s-a părut că nu mai are frâne şi până la inventivul care şi-a “lipit” de maşină un reactor de avion, bolidul astfel obţinut oprindu-se cu tot cu ocupant într-un munte, există tot felul de cazuri şi exemple de decese inutile şi penibile.
 • Ştiţi de ce le merge bine americanilor? Pentru că îşi găsesc vocaţia de mici şi au posibilitatea să îşi facă o carieră în domeniul ales. Spre exemplu, suntem siguri că elevul american prins săptămâna trecută în Florida, care pentru 5 $ spărgea calculatorul liceului pentru a schimba notele clientului, va ajunge un reputat informatician la o firmă evaluată la mai multe milioane de dolari.
 • Un muzeu norvegian a anunţat că este în căutarea unui hacker priceput, capabil să spargă parola de la baza de date a muzeului respectiv. Parola era cunoscută de către un singur angajat, care a cam murit, uitând să le spună colegilor cum se accesează arhiva muzeului.
 • Poliţia americană a statului Ohio a anunţat că a arestat un puşti de 13 ani care, deşi foarte sărac, a participat la o licitaţie pe Internet pentru achiziţionarea unui elicopter. Folosindu-se de un calculator de la şcoală, băiatul a câştigat licitaţia oferind 2 milioane de dolari.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Anii 2000 în World Wide Web (www)”

 1. Anii 2000 în World Wide Web (IV) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2019 at 11:14

  […] Anii 2000 în World Wide Web (www) […]

 2. Anii 2000 în World Wide Web (III) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2019 at 13:35

  […] Anii 2000 în World Wide Web (www) […]

 3. Anii 2000 în World Wide Web (II) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2019 at 14:11

  […] Anii 2000 în World Wide Web (www) […]

Adauga un comentariu