Bolșevismul rusesc, boala majorității profesorilor din nordul Moldovei

miercuri, mai 28, 2014 17:38
Posted in category Educatie, Locale

ComunismȘi din toată România, probabil. Foarte mulți dintre noi, inclusiv subsemnatul, afirmăm extrem de des că PeSeDismul este viu în România datorită masei ignorante, ce votează cum votează. Doar că această masă este dirijată și susținută de oameni cu școală. PSD-ul are mulți adepți și membri din rândul elitei mediului rural, de exemplu. La aceștia nu se mai pune problema prostiei din ignoranță, ci a prostiei din interes. Iar aceștia sunt adevăratul pericol pentru România europeană de azi, nu masa amorfă formată din indivizi fără personalitate.

De zeci de ani sunt lămurit definitiv în legătură cu civismul și “gândirea democratică” a majorității profesorilor de pe aici. Între modul lor de a gândi și modul de a gândi al unui căruțaș cu 7 clase nu există deosebiri fundamentale. De aceea satul românesc se scufundă în infracționalitate, gunoaie și incultură. Zona lui “uoi” este dominată de prostimea cu școală, de profesori de Spiru-Haret, care nu au citit 10 cărți de literatură în viața lor. Între limbajul unui tractorist și limbajul multora dintre ei nu este nicio deosebire.

În cele ce urmează mă voi referi la profesorii de matematică pe care-i cunosc cel mai bine. Recent am participat la un cerc pedagogic (o întâlnire a profesorilor de aceeași specialitate dintr-o anumită zonă, profesori ce participă și la o lecție deschisă) în Școala Codreni, o școală de pe aici. Cu această ocazie am aflat că există încă învățământ simultan în România, deși de câțiva ani se spunea că așa ceva nu va mai fi în țărișoara noastră. Ce înseamnă învățământ simultan? Clasele a V-a și a VI-a, de exemplu, studiază în aceeași sală de clasă, cu același profesor, în aceeași oră de curs. Vă dați seama ce-i acolo? Nu ai timp nici să miști 3 idei, ca profesor, la cele două clase, că s-a terminat ora. Cu alte cuvinte, asemenea sistem de educație este falimentar și s-a desființat. Nu în totalitate, după cum se vede (prietenii știu de ce). Oare celor ce hotărăsc în educația din România le pasă de pedagogie și alte asemenea “fleacuri”?

Hai să spun câteva cuvinte și despre ora la care am asistat, la clasa a V-a. Ce credeți că a ales profesorul? Un joc logic luat de pe Internet. Personal, nu am înțeles nimic din acel joc. Mă întreb ce au înțeles acei copii. Nu s-a făcut o prezentare a jocului în detaliu, iar legătura acelui joc cu matematica era la fel de evidentă ca și legătura dintre mitomanul Ponta și originalitatea. Din curiozitate, am luat caietul de clasă (de notițe) al unui copil de acolo și ce credeți că am văzut? Niciun titlu de lecție, nicio prezentare de lecție, doar niște calcule aruncate pe foile caietului din care cu greu se putea distinge ceva. Explicatia acelei stări de lucruri e simplă: profesorul în cauză nu a absolvit o facultate de profil. A trecut la catedră din ipostaza de inginer sau subinginer, doar școala a fost locul unde toți pușii pe liber, după 1989, au ajuns. Limba română era cam străină de inginerul respectiv, iar afacerile de familie nu i-au permis să aloce mult timp perfecționării. Doar nu credeți a băieții deștepți din Educație trăiesc numai din salariu? NUUUUUUUUUUU. Ei lasă activitățile specifice fișei postului mai deoparte și le fac să fie, ca-n comunism, dar se ocupă intens de alte afaceri mult mai bănoase: magazine, ferme etc. Doar “fraierii” își dedică tot timpul învățământului.

După lecție a urmat masa. Inițial am vrut să plec, dar am cedat la insistențele unor colegi. Aici altă belea: să vezi înjurături la adresa americanilor și laude la adresa rușilor criminali. Să auzi înjurături la adresa DNA și laude la adresa lui Bombonel (Adrian Nastase) etc. Atâta ură împotriva libertății și democației, atâta iubire de ruși care ne-au sfârtecat teritoriul țării precum la acești asa-zisi formatori de generatie greu găsești în altă parte. Și ne mai mirăm că PSD-ul are mereu cel mai mare procent la alegeri. Pe respectivii tovarăși îi doare-n cot de românii uciși de comuniștii rusofoni. Ăștia sunt cei care populează învățământul de azi. Oricum, următorii 5 ani nu mai merg la niciun cerc pedagogic. Relevant în sprijinul celor de mai sus, este ce a afirmat un profesor de matematică de pe aici (Câmpeanu, prenumele îmi scapă) atunci când i s-a reproșat că a încheiat media 9 sau 10 unei eleve care nu știa tabla înmulțirii și a juns la liceu cu acea medie. Spune acest gunoi uman: “Și ce dacă i-am încheiat media 9? Fata este la locul ei, căsătorită, are copii, lucrează în Italia bla, bla, bla”. Ce nu știe acest idiot care demolează fundamentul educației este un lucru banal: ca să ți-o tragi și să speli fundul bătrânilor din Italia nu ai nevoie de nicio școală. Cam așa înțeleg unii educația. Și cel care l-a scuipat pe președintele României a fost educat, probabil, tot de cei din teapa acestui Câmpeanu.

Școala unde a avut loc cercul pedagogic de care am povestit mai sus este situată la 20 km de locul unde am domiciliul. Cine-ți decontează cheltuielile cu benzina? Nimeni. Pui bani din “imensul” salariu de profesor. Plus că acel cătun era într-o râpă nenorocită, și am ajuns cu o roată a mașinii într-un șanț necunoscând foarte bine terenul. Așa se rusifică România, dragi tovarăși și “preteni”. Prin indoctrinarea unor copii provenind din familii în care părinții au 10, 8, 7, 6 sau 4 clase. România rurală, jungla în care se nasc știrile de la ora 17 și în care moare limba română, democrația, speranța în binele de mâine. Dacă vrei să distrugi complet educația la țară faci ce s-a făcut în ultimii ani. Lași trepădușii politici de aici să hotărască. Și sigur ai o distrugere ca la carte.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Bolșevismul rusesc, boala majorității profesorilor din nordul Moldovei”

  1. Paradoxurile educației din România says:

    octombrie 15th, 2014 at 21:34

    […] Bolșevismul rusesc, boala majorității profesorilor din nordul Moldovei […]

  2. 25 de ani de lupta a Bisericii si Scolii impotriva democratiei si statului de drept | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 8th, 2015 at 18:01

    […] Bolșevismul rusesc, boala majorității profesorilor din nordul Moldovei […]

Adauga un comentariu