Despre Securitatea comunistă şi una dintre gorilele ei: generalul Ioan Geoană, tatăl lui Mircea Geoană

duminică, iunie 28, 2020 11:26

Ofiteri de SecuritateŞi, cică, Mircea Geoană este nr. 2 în NATO (hăăă, hăăăă, hăăăă), numit din partea României de către PSD = Ciuma roşie = Mafia. Să nu spuneţi că istoria nu are umor. Negru.

Despre generalul-locotent Ioan Geoană, şef al Apărării Civile

Generalul Victor Athanasie Stănculescu, coordonatorul în plan militar al Revoluţiei din decembrie 1989 şi fost ministru al Apărării în guvernul desemnat după alegerile din 20 mai 1990 despre Ioan Geoană: “S-a dat o informaţie că undeva în subsolurile de la Vila Lac 1 sunt nişte mişcări, trebuie să fie terorişti. Eu care ştiam că acolo nu poate să fie decât adăposturile care sunt făcute pe unde era comandantul suprem şi de care răspundea generalul Geoană (…) nu puteam să vorbesc pentru că nu aveam legătura, am trimis aghiotantul meu să se ducă la el şi să trimită de la grupa apărare civilă, care răspundea de toate adăposturile subterane, să vadă ce este acolo”. (Historia, anul 2, nr. 30, mai 2004, unde în documentarul “Revoluţia română” este publicată stenograma emisiunii Naşul, de la postul de televiziune B1 TV, la care au participat Victor Athanasie Stănculescu, Radu Moraru şi Ion Cristoiu).

Dumitru Burlan, locotenent-colonel în Direcţia V Securitate şi Gardă, declara în interviul-fluviu “Eu am fost sosia lui Nicolae Ceauşescu”, publicat în revista Lumea magazin şi editat ulterior ca volum cu acelaşi titlu: ”De toate adăposturile secrete răspundea generalul Geoană, tatăl lui Mircea Geoană, ministrul de Externe (în 2004 – n.m.)”. (Lumea magazin, numărul 10, 2001, “Politică şi servicii secrete”.) Contactat telefonic pe 22 mai 2004, locotenent-colonelul Burlan a reafirmat cele declarate în interviu.

Camil Florin Roguski, fostul arhitect de interior al familiei Ceauşescu, a fost intervievat de ziarista Mirela Petcu, care a realizat o carte intitulată Ceauşescu: adevăruri din umbră, apărută la Editura Evenimentul Românesc, Bucureşti, 2001. Contactat telefonic pe 24 mai 2004, arhitectul Roguski a declarat că l-a cunoscut pe generalul Geoană. Care a proiectat o parte din buncărele şi tunelurile subterane de sub clădirile oficiale ale clanului Ceauşescu. Era un bun inginer şi provenea din trupele de geniu. Folosea două tipuri de uniforme: de Armată şi Securitate. Arhitectul l-a văzut de multe ori în uniforma de Securitate, care are petliţe albastru petrol, cu chenar roşu. În calitatea pe care o avea, de comandant al Apărării Civile, generalul Geoană coopera cu Securitatea. Geoană proiecta tunelele, Roguski le decora şi le utila, apoi ele erau preluate şi gestionate de USLA (Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă), din componenţa Direcţiei V a DSS (Direcţia Securităţii Statului – n.m.), comandată de generalul Marin Neagoe. (“Academia Caţavencu”, nr. 650/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu