Foştii comunişti au vile şi terenuri (că doar n-au lins degeaba fundul dictatorului)

marți, iulie 7, 2020 8:07

Citat Ion VianuSimţul proprietăţii îşi arată ghearele ascuţite mai cu seamă la foştii activişti PCR (Partidul Comunist Român), ajunşi astăzi fruntaşi PSD.

După decade întregi de abstinenţă ideologică de la conceptul de avere ilicită, foştii gudurători ai regimului Ceauşescu manifestă o foame istorică pentru valorile burghezo-moşierimii.

Pământul, viloaiele şi limuzinele de lux – obţinute din nemernicia salariului de bugetar – sunt noua heraldică a ciocoimii de azi.

Să luăm un caz la întâmplare – cazul fostului ministru de Interne Ioan Rus, candidatul partidului-stat din 2004 la biata primărie a Clujului.

Tovarăşul Rus nu candida întâmplător la graţiile Napocii. Căci, deşi era istovită trei mandate de Funar, străvechea urbe avea încă bogăţii destule , atât pe cuprinsul dumneaei, cât şi primprejur.

Acest belşug natural clasificat în terenuri, terenuri de construcţii, dealuri, privelişti, panorame şi bani cash alcătuia o miză mulţumitoare pentru hărţuirea electoratului la locale.

Mai ales când te lăcomeşti, Ioan Rus fiind, şi nu-ţi ajunge vila de vacanţă, situată la Someşul Cald. Când era ministru de Interne, vila sus-amintită găzduia chiolhanuri – ca, de exemplu, petrecerea de ziua de naştere a ministrului -, atunci când sepepiştii care apărau terenul erau mai deşi ca falanga macedoneană: nici pasărea nu trece când mahării “petrece”.

Şi apoi, de ce n-ar petrece? Ce, terenul de zeci de mii de hectare din Făget, dobândit de Ioan Rus printr-un schimb-inginerie de tip Becali, nu-i o straşnică bucurie pentru buzunar? (“Academia Caţavencu”, nr. 650/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu